F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)
-
@jacklendo, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells @ipeke @redur47 merhaba F2B statüsüne başvuru yaptıktan sonra Greencard için sürenin dolmasını beklerken (yaklaşık 5 yıl) bu sırada amerikada kalınabilinir mi? buradan turist vizesi ile gidip orada bir şelikde kalmak
21 yaş büyük bekar cocukMaalesef bu amacla basvuru yapabileceginiz bir vize yok. Gocmen olmak istiyorsaniz, gocmenlik surecinizin bitmesini beklemeniz gerekiyor.
-
"@cesurcaner Merhaba , sizde sanırım aynı süreçten geçiyorsunuz.Ben amerika dayım fakat eşim türkiye de ve turist vizesi yok ne yazık ki .F2A için süreci başlattık ve I-130 formunu yolladık şu anda bekleme aşamasındayız.NOA1 geldi fakat süreç uzun süreceği için eşim turist vizesine başvursun mu başvurmasın mı kararsız kaldık .Sanırım sizinde başvurunuz reddedilmiş bu sebepten ötürü mü reddedildi ve sürecinizi etkiledi mi acaba bilgi verebilirseniz çok sevinirim. "
@ipeke Merhaba, diğer başlıktaki sorunuza istinaden yazıyorum.
Evet aynı süreçteyiz ve ben farklı durumlardan ötürü davet mektubu alarak bile başvurdum. 3 Başvurumda evraklarıma dahi bakmadılar. Israrla davet mektubumun olduğunu söylememe rağmen. Süreci etkilemeyeceğini forumlarda okumuştum. Fakat onayın da çok zor olduğunu (bu durumdan ötürü görmüştüm)
Bizim F2A sürecinde, NOA1 geliş tarihi 3 December 2018 (Bu gün bakıldığında July 15 2018) 5 ay gibi bir süreç kaldı anladığım kadarıyla. Daha sonra da başlıkta yazılan süreçlere baktığımda yaklaşık 5-6 ay gibi bir süre de NVC'den bildirim geldikten sonra geçecek Vize ve GC işlemleri için. Evraklar ve yapılanlar düzgün olduğu sürece bir sorun olmayacak diye ümit ediyorum. Sn. @crazycells de onaylarsa söylediklerimi sanırım öyle :)
-
@ipeke, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells merhaba,
daha önce de bahsetmiştim eşim için f2a sürecindeyiz ve priority date imiz 20 Eylül 2019. Kasım visa bulletine baktığımızda 1 Eylül 2019 olarak görünüyor fakat https://www.mygcvisa.com/calculator/ sitesinden bilgilerimizi girdiğimde statünün Current olduğunu söylüyor.
Şu an statümüz Current mıdır yoksa Aralık Visa bulletini mi beklemeliyiz? Visa bulletinde hangi tabloyu göz önüne almalıyız?
Eşiniz Amerikada mı ? Tr'de mi ? Buna göre süreciniz farklılık gösteriyor. Eğer Tr'de ise i130 belgenizin onaylanmasını beklemeniz gerekecek. California için 12,5-16 ay orasında onaylanma süreleri .
-
@cesurcaner Şuanda december 2018 dosyaları transfer ediliyor diğer merkezlere, sanırım 2 ay içerisinde onay alırsınız en geç. Nvc ve konsolosluğu da dahil edersek 4-5 ay içerisinde vizeniz elinizde olur diye düşünüyorum
-
NVC'ye gondermek icin;
Dogum belgesi (vukuatli nufus kayit ornegi)
Olum, evlilik, bosanma ya da evlatlik edinme ile ilgili belgeler
Polis belgesi (arsiv kayitli adli sicil kaydi)
Eger askerliginizi yaptiysaniz e-devletten, askerliginiz tecilliyse bir askerlik subesinden gerekli evraklari alabilirsiniz.Bu evrakları edevlet ten alıp İngilizce ye çevirtmek zorundamıyız? @crazycells
-
@redur47, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
NVC'ye gondermek icin;
Dogum belgesi (vukuatli nufus kayit ornegi)
Olum, evlilik, bosanma ya da evlatlik edinme ile ilgili belgeler
Polis belgesi (arsiv kayitli adli sicil kaydi)
Eger askerliginizi yaptiysaniz e-devletten, askerliginiz tecilliyse bir askerlik subesinden gerekli evraklari alabilirsiniz.Bu evrakları edevlet ten alıp İngilizce ye çevirtmek zorundamıyız? @crazycells
Hayir, NVC'ye gondereceginiz belgeler Turkce de olabilir.
-
@crazycells teşekkür ederim Ali Bey, peki şimdi eşimin bir amended return başvurusu var yanlışlıkla kazancımızdan biraz daha fazla tutar girmişiz vergi iadesi yaparken ve bunun sonuçlanması irs ile konuştuğumda 16 haftayı bulabilir dediler. Şuanda federal tax transkripti indirdiğimizde eşimin kazancı halen düzeltilmiş değil. Federal tax transkripti yüklemeden sadece W2 leri nvc ye yüklersek kabul ederler mi?
-
@redur47, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells teşekkür ederim Ali Bey, peki şimdi eşimin bir amended return başvurusu var yanlışlıkla kazancımızdan biraz daha fazla tutar girmişiz vergi iadesi yaparken ve bunun sonuçlanması irs ile konuştuğumda 16 haftayı bulabilir dediler. Şuanda federal tax transkripti indirdiğimizde eşimin kazancı halen düzeltilmiş değil. Federal tax transkripti yüklemeden sadece W2 leri nvc ye yüklersek kabul ederler mi?
hepsini yukleyin, problem olmaz. Mulakat sirasinda konsolosa aciklama yapabilirsiniz.
-
@crazycells Teşekkür ederim
-
F2a vizesi için joint sponsor ayarlayan arkadaşlar acaba size sponsor olan kişinin doldurduğu İ864 haricinde mülakatta sizden joint sponsorun eşinin de i864a formunu doldurmasını şart koştular mı yada bu konuda bilgisi olan varmı?
-
Merhabalar
Eşim ABD de ve green card sahibi , ben ve iki çocuğum (16 ve 9 yaşları) için. ABD den başvuru yapmıştı. Başvurumuz onaylandı ( tabi bu bizim için 3 yıl kadar oldukça uzun bir süreç oldu ). Ve dün Ankara’daki randevumuz ile ilgili bilgi maili gönderildi..
Benim konu ile ilgili sormak istediğim. Doktor randevusu için ne kadar süre önce Ankara da olmak gerekiyor. Mülakatta tüm belgelerin orijinallerini getirmemiz gerekiyor mu? Vize hemen onaylanıyormu ? Yani onaylandıktan sonra ilk 6 ay içinde giriş yapılması gerektiğini biliyorum . eğer 19 aralık ayı ( görüşme günü) itibari ile vize başlatılır ise çocukların okul tatilini beklemek ( 19 haziran) mümkün olmayacak
Konu ile ilgili bilgilendirebilirseniz çok mutlu olurum -
@redur47, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
F2a vizesi için joint sponsor ayarlayan arkadaşlar acaba size sponsor olan kişinin doldurduğu İ864 haricinde mülakatta sizden joint sponsorun eşinin de i864a formunu dondurmasını şart koştular mı yada bu konuda bilgisi olan varmı?
burada onemli olan esinin de sponsor olup olmadigi... eger sponsor evraklari olarak gosterilen belgelerde esinin de gelirleri ve mal/mulku varsa o durumda kendisinin de form doldurmasi daha dogru olur.
-
@sirin doktor randevusuna katilmadan mulakata girin ve nedenlerinizi soyleyip ABD'ye girisi 1 ay geciktirmek istediginizi o nedenle saglik raporunu 1 ay sonra gondermek istediginizi soyleyin. Anlayis gostereceklerdir.
Evet, orijinal belgelerin hepsini mulakata goturun.
-
@crazycells eşi sponsor olmadı, vergi bildirimlerini birlikte yapıyorlar, sadece arkadaşım sponsor oldu bana ve kendisinin geliri istenen minimum gelirin üzerinde. Bu durumda sıkıntı olur mu i864a doldurtmamak?
-
@crazycells ayrıca merak ettiğim bir konu daha :
Çocuklar lise 3 ve ilkokul 4 sınıfa gidiyor . Gittiğimizde yıl kaybı olacak mı ? Sömestrde gitmek durumunda kalırsak orada aynı sınıflarından mı devam ederler ? -
@redur47, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells eşi sponsor olmadı, vergi bildirimlerini birlikte yapıyorlar, sadece arkadaşım sponsor oldu bana ve kendisinin geliri istenen minimum gelirin üzerinde. Bu durumda sıkıntı olur mu i864a doldurtmamak?
sorun olmamasi lazim.
-
@sirin, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Surecleri (Green Card sahiplerinin es ve cocuklari)
@crazycells ayrıca merak ettiğim bir konu daha :
Çocuklar lise 3 ve ilkokul 4 sınıfa gidiyor . Gittiğimizde yıl kaybı olacak mı ? Sömestrde gitmek durumunda kalırsak orada aynı sınıflarından mı devam ederler ?cevap icin egitim kategorisindeki konulari incelemenizi tavsiye ederim.
-
Konsoloslukta randevumuz 19 Aralık 08:30 a verilmiş. Sağlık kontrolleri için 17 Aralık ‘a randevu aldık. İşlemler yetişmesinde bir sorun olmaz değil mi ? ( randevu öncesi 2 gün yetermi sağlık kontrolleri için ) konu ile ilgili deneyimleri olan bizimle paylaşabilirsiniz sevinirim .
-
@sirin bir sorun olmaz ise ertesi gün öğleden sonra rapor hazır oluyor
-
@redur47 Merhaba valla ağzınızdan bal damlıyor. Ama biz biraz daha ümitlenmemek adına temkinli davranırken, bir kaç gün önce yeniden 1.5 ay geriye attı bakılan dosyaların günü. Şehir dışındaydım şimdi forumu okurken cevabınız beni biraz ümitlendirdi. Şu an https://egov.uscis.gov/processing-times/ California - June 16, 2018 dosyalarına bakıldığı gözüküyor. Siz 2018 December dosyalarının transfer olduğuna nereden baktınız acaba? Kontrol edebileceğimiz başka bir yer var mı? Bizim hesabımıza göre, gün gün ilerlese 6 ay + 5 ay 11 ayımız var diye düşünüyorduk.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum