Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Alt kategoriler

• Kendinizi korumanız gereken para tuzakları...

8 Konu
    74 İleti
    A
    Kargo takip dolandırıcıları artık o kadar profesyonel ki, sadece sahte siteler oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda telefonla arama yaparak kişisel bilgilerinizi topluyor ve hatta size sahte ödeme talepleri gönderiyorlar. Sahte siteler, gerçek kargo firmalarının web sitelerine birebir benzeyebilirken, telefonla aramalarda ise kargo şirketlerinin yetkilisi gibi davranarak sizden para talep edebiliyorlar. Aldanmam diyen yalan söyler. En son Türkiye'deki büyük bir bankadan kredi kartı istemişsiniz diye beni aradılar: Kredi kartı başvurumunun olduğunu nerden biliyorlar? Telefon numaramı nereden buldular? Bana kargo gönderildiğini nereden biliyorlar? Bu kadar düzgün diksiyona sahip bir insan nasıl dolandırıcı olur? Konu ile ilgili kargo takip dolandırıcılığı sayfasında da benzer şeyler okudum. Zannediyorum ellerinde bankaların ve kargo şirketlerinin müşteri veri tabanı var. Bunları sızdırdıklarından şüpheleniyorum. Dikkatli olmak lazım.
  • 🛡️ 🔐 Identity Theft Protection (Kimlik Hırsızlığı Koruması)

Taşındı ssn identity theft kimlik sahtecilik kredi skoru
    23
    9 Oy
    23 İleti
    2k Bakış
    SharmS
    https://www.ice.gov/news/releases/fraud-alert-scammers-spoofing-hsi-telephone-numbers-target-victims
  • Amerika'da yaşadığınız güvenlik sıkıntıları

12
    1 Oy
    12 İleti
    1k Bakış
    Pamulak ManoboP
    @MySea, içinde söyledi: Amerika'da yaşadığınız güvenlik sıkıntıları @Pamulak-Manobo Cok gecmis olsun! Bu gibi kiralamalarda sigorta limitini yuksek tutmak gerekiyor. Evet sigorta sadece 2 bin odedi. Mahkeme den kagit geldi. Sogortanin odemedigi Kalan kismi saniktan tahsil edip bana verebileceklerini soylediler. Fatura vs gibi seyler sordular. Dedim ugrasmak istemiyorum , herhangi bi talebim yok dedim.
  • Sanal Kredi Kartı Uygulamaları

25
    1
    8 Oy
    25 İleti
    3k Bakış
    ?
    sanal kart kullanarak istediginiz kadar bilgilerinizi guvenli tutmaya calisin; eninde sonunda ummadiginiz bir yerden butun bilgileriniz(SSN dahil) siziyor. ornegin bir cogunuzun kullandigi Bank of America.
  • Facebook sifrenizi neden degistirmelisiniz? (1password aile plani kampanyasi)

Taşındı
    45
    1
    4 Oy
    45 İleti
    3k Bakış
    mamma miaM
    Konuyu hortlatıyorum kusura bakmayın ama bu fırsattan bahsetmeliyim Hotspot Shield VPN üyeliği alırsanız 1password yanında bedava veriliyor. Aylık ücreti 20 TL hem 5 bilgisayara kadar VPN alıyorsunuz hem de 1password bireysel üyeliği. Not: Burada bana 1password öneren tüm kişilere teşekkür ederim baya yararlı :D
  • Amerika'da İnternet Kullanımı

Taşındı
    34
    1 Oy
    34 İleti
    5k Bakış
    crazycellsC
    @Mahmut-Tuncel, içinde söyledi: Amerika'da İnternet Kullanımı @ahmetty Orada cd, dvd, albüm fiyatları falan ucuz mudur? yaklasik fiyatlar icin amazon'a bakabilirsiniz.
  • Amerika'da Kullandığınız İnternet Servisleri

20
    1 Oy
    20 İleti
    3k Bakış
    ayvalik10A
    @ayvalik10 [image: 1615743383027-20210314_203504.jpg]
  • İstenmeyen (spam) telefon aramalarını önlemek

Taşındı
    15
    15 Oy
    15 İleti
    2k Bakış
    RhonsterR
    @MySea, içinde söyledi: Istenmeyen (spam) telefon aramalarini onlemek Ben spam veya telemarketing aramalar geldigini farkettigimde, hemen "Bu gorusme kayit edilmektedir ve gerekirse polis arastirmasi veya mahkemede kullanilabilir" diyorum, aninda "sak" diye kapatiyorlar. :) şak diye vurmuşsun abi yüzlerine :D
  • Kisisel isim ve adres bilgilerini internetten silmek

1
    6 Oy
    1 İleti
    273 Bakış
    goodluckG
    Google uzerinden kendi ismimi arattigimda kendi ismim, esimin ismi, onceki adreslerim yeni adresim ve yasimin kabak gibi ciktigini farkettim. Cok rahatsiz edici bir durum. Internetten kisa bir arastirma sonucu kolayca silinebildigini gordum. Asagidaki linkten yonlendirmeleri takip edip sizde silebilirsiniz. En azindan bazi bilgiler herhangi biri tarafindan kolayca bulunamaz. https://www.google.com/amp/s/www.businessinsider.com/how-to-remove-yourself-from-whitepages%3Famp
  • Mahremiyet İçin Güvenilir Uygulama ve Yazılımlar

15
    5 Oy
    15 İleti
    865 Bakış
    Final ApproachF
    @saulgoodman, içinde söyledi: Mahremiyet İçin Güvenilir Uygulama ve Yazılımlar @Final-Approach, içinde söyledi: Mahremiyet İçin Güvenilir Uygulama ve Yazılımlar Protonmail son zamanlarda Amerika'dan ciddi sayıda fon desteği aldı diye biliyorum. Protonmail yerine tutanota yı daha samimi buluyorum. Almanya özellikle kişisel bilgilerin korunması konusunda Avrupa ülkelerinde en sert düzenlemelere sahip. Tutanota da mahremiyet konusunda iddialı bir hizmet. Katkınız için teşekkürler! Size neden Tutanota daha samimi geliyor? Belirli somut sebepleri var mı? Fon iddialarına dair birkaç kaynak paylaşırsanız detaylarını okumak isterim. Neden İsviçre'yi tercih ettiklerine dair Protonmail açıklaması şurada. Tabii. Fon meselesi bizzat ProtonMail tarafından web sitesinde duyurulmuştu geçmiş zamanda. ( https://protonmail.com/blog/protonmail-has-raised-2m-usd-to-protect-online-privacy/ ) Amerika, Massachusetts merkezli CRV'den yüksek miktarda para desteği aldılar. Tutanota'ya yöneltilen Protonmail'den neden daha iyisiniz sorusuna verdikleri cevap şöyle: "We are a European company and develop everything in Germany for security reasons. We don't have developers working the USA, and we have never taken venture capital investments from American companies." Bu açıklamada da Protonmail'in Amerika ve Amerikan şirketleri ile olan ilişkilerine gönderme yapmışlar. Teknik ve gizlilik açısından neden önde olduklarına ilişkin açıklamalarını şu linkden okuyabilirsiniz. https://www.reddit.com/r/tutanota/comments/b82a05/why_is_tutanota_better_than_protonmail/
  • Ucretsiz Mastercard Bireysel Kimlik Korumasi

fraud kimlik koruma kredi mastercard
    4
    1
    4 Oy
    4 İleti
    262 Bakış
    serkanistS
    TEŞEKKÜRLER DOSTUM .
  • Veri, veri yine veri... (2 dolara bana tüm bilgilerini verir misin?)

Taşındı
    7
    4 Oy
    7 İleti
    919 Bakış
    knnrnK
    Bana da birkaç defa geldi, paralar sahte değil. Genelde çok büyük firmalar giriyor böyle işlere. Bize gelen ankette satın aldığımız arabalarla ilgili memnuniyeti soruyorlardı. Gelen mektupta link de vardı, oradan online doldurdum. Şimdilerde bana focus grup teklifleri geliyor. Amazon ve BofA focus gruplarına katılmamı istiyorlar. Çok da cazip hediyeler veriyorlar (yağlı müşteri olarak gördüler herhalde). Ama çalışma saatlerim yüzünden katılamıyorum.
  • Parmak izi veya yüz tanıma zorlamasına dair karar

Taşındı
    18
    3 Oy
    18 İleti
    1k Bakış
    M
    @volkanu uzmanlık değil hocam araştırılırsa özellikle bu devirde elde edilemeyecek bilgi yok. Hele ki kodlama öğrenmek bu kadar basitken . Ahşaptan yapilan ev için ise temel statik ve temel matematiği bilmek yeterli örneğin çatının kenarlarının uzunluğunu eşkenar üçgenin hipotenüsünü bulduğumuz yolla hesaplayabilirsiniz . Ahşaptan ev yapmayı gözünüzde büyütmeyin.baklava tatlı işine gelince hepinizin veya çoğunuzun ailesi elinde bir meslek olsun yada yaz aylarında boş durmasın diye biryerlere çırak olarak vermiştir . Ben ise öğrendiklerimi uygulamaya dökerek sadece hayat kalitemi ve standartlarımı yükseltmek için kullandım sırf bundan dolayı boyle iğneleyici bir dille konuşmanız cidden mantıksız . Unlu mamuller işini hala yapmaktayım toplamda 4 adet fırınım var ve sadece ekmek değil pasta poğaça tatlı üretiliyor . Bıçak üretimi ise hangi ustanın yanina giderseniz gidin sorun dayı ben bu işi merak ediyorum . Nasıl oluyor nasıl yapılıyor öğrenmek istiyorum senin yanında 1 ay çıraklık yapsam bana öğretir misin diye ? Olumsuz cevap verecek usta yok çünkü artık kimse bu meslekleri merak etmiyor değer vermiyor ve kıymetini bilmiyor . Sizin gittiğinizi giren usta ise bak bu benim mesleğimin kıymetini biliyor öğrenmek istiyor diye düşünecek o uzun yıllar içinde edindiği bütün bilgi birikimini ve tecrübeyi sizinle paylaşacaktır. Benim hayat mantalitem ise 'bilmediğin işe burnunu sokma' olduğu için henüz bilgisine sahip olmadığım ne herhangi bir işle uğraştım ne de uğraşırım ve galiba iş alanındaki başarımın sebebi büyük ihtimalle budur. Size de tavsiye ederim. Umarım yeterince açıklayıcı olabilmişimdir. Saygılarımla
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

20

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k