Drone (UAV) Pilotluğu
-
-
@ayvalik10 bilgilendirme için çok teşekkür ederim 🙏😊
-
@ayvalik10 Teşekkürler, bir türlü fotoğrafı kabul ettiremedim. Hangi boyutlarda olması gerekiyor bilginiz var mıdır?
-
@cisemc vesikalık olması gerekiyor green kart için kullandığın oluyor
-
@ayvalik10 Telefondan olmadı, bilgisayardan oldu tekrar teşekkürler
-
@cisemc hayırlı olsun
-
@ayvalik10, içinde söyledi: Drone (UAV) Pilotluğu
Drone lisansı almak isteyen varsa sivil havacılık internet üzerinden veriyor. 20 soruluk online bir sınav var ona giriyorsunuz sadece bu ay ücretsiz yapmışlar.
1200tl idi sonrada 480 tl ye düşmüştü şimdi bedava olmuş.
iha.shgm.gov.tr
Ye girip- Kayıt oluşturun
- Hem telefona hem emaile kod gelecek
- Bilgilerinizi yazdıktan sonra
Çıkış yapın - Tekrar şifrenizle girin
- İHA Pilot Kayıt Başvurusu seçiyoruz
- IHA 1 sportif amatör- Seçeceksiniz
- Sınav ol seçiyoruz
Yanitlar:
1- HAYIR
2- HAYIR
3- EVET
4- EVET
5- HAYIR
6- HAYIR
7- EVET
8- HAYIR
9- EVET
10- HAYIR
11- EVET
12- HAYIR
13- HAYIR
14- EVET
15- HAYIR
16- EVET
17- HAYIR
18- EVET
19- EVET
20- EVETBu ay sonmuş
İHA 01. Seçeneği 0-25kg ya kadar İHA uçurabilirsiniz demek
20 soruyu yanitladiktan sonra
Vesikalık foto yükle diyecek, bilgisayarda yada telefonunuzda normal fotonuz hazır olsun.
Onuda yükleyince bitiyor e devletten sorguladığınız zaman süresiz pilot lisansınız oluyorAh keşke zamanında bu mesajı görseydim dedimmm, bir baktım bugün yazılmış. Hemen kaydoldum. 😁
Cevapları vermen hoşuma gitmemiş olsa da teşekürler. 😊
-
@ayvalik10 Teşekkürler. Ay bitmeden alalım +1 belge nerede ne zaman işe yarayacağı belli olmaz.
-
Ben de boyle amator denizcilik lisansi almistim. Cesitli uluslarasi fonlardan para aliniyor mesela 3 sene icinde 500.000 drone pilotu yetistirecegiz diye. Sure sonuna geldiginde sayi tutmuyor haliyle. Tutturmak icin neredeyse adini dogru yazana lisans veriliyor.
-
@smartcells abi bilmiyorum Amerika da mı yaşıyorsunuz
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
33
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum