Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Tax return W-2, Vergi formu

Taşındı Vergi Sistemi
413 90 32.8k 82
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @damladav Tax return W-2, Vergi formu içinde söyledi:

    @crazycells Tax return W-2, Vergi formu içinde söyledi:

    @damladav Tax return W-2, Vergi formu içinde söyledi:

    @gallifrey Tax return W-2, Vergi formu içinde söyledi:

    Benim vergi iadem cok hizli bir sekilde yapildi. Mart'in son haftasi doldurdum formu, birkac gun sonra eyalet iadesini bugun de federal iadeyi aldim. Yani 1.5 hafta civarinda ikisini de almis oldum.

    Bize federal vergi çıkmadı ya neden? Ayni eyaletteyiz sonuçta.

    Vergi borcu mu cikmadi, verdi iadesi mi cikmadi?

    Federal vergiyi yasadiginiz eyaletten bagimsiz oduyorsunuz, veya fazla odediyseniz fazlaligi geri aliyorsunuz. Ne kadar kazandiniz, ne kadar odediniz, ne kadar odemeniz gerekiyordu... Bunlarla ilgili bir matematik hesabi...

    State vergisini geri aldık, size federal vergi çıkmadı falan gibi bir yazı çıktı. @gallifrey ile de ayni eyalette olunca acaba bize niye çıkmadı diye merak ettim.

    İşyerinde bir arkadaşım benimle aynı işi yapıyor ve aynı maaşı alıyor, ama benim ödediğimin üç katı vergi ödüyor. Neden? Çünkü ben evli ve çocukluyum, o ise bekar ve çocuksuz.

    Özetle bu vergi işi çok sayıda parametreye göre değişir, aynı olmasını beklemek hata olur.


  • merhaba,

    2016 yilinda work and travel programi ile ABD de bulundum ve o yil TR ye dondum.Fakat o zamandan bu zamana kadar vergi iadesi icin basvuru yapmadim.Bu yil da greencard cikti , bu durum Green card almama engel teskil edermi ? Bilgi verebilirseniz cok memnun olurum


  • @yüzbaşı Tax return W-2, Vergi formu içinde söyledi:

    merhaba,

    2016 yilinda work and travel programi ile ABD de bulundum ve o yil TR ye dondum.Fakat o zamandan bu zamana kadar vergi iadesi icin basvuru yapmadim.Bu yil da greencard cikti , bu durum Green card almama engel teskil edermi ? Bilgi verebilirseniz cok memnun olurum

    Vergi mükellefi olmadığınız için hiçbir sorun oluşturmaz.


  • @yüzbaşı Tax return W-2, Vergi formu içinde söyledi:

    merhaba,

    2016 yilinda work and travel programi ile ABD de bulundum ve o yil TR ye dondum.Fakat o zamandan bu zamana kadar vergi iadesi icin basvuru yapmadim.Bu yil da greencard cikti , bu durum Green card almama engel teskil edermi ? Bilgi verebilirseniz cok memnun olurum

    Ayrica vergiler otomatik kesilmistir, dolayisiyla olsa olsa devletin size borcu vardir, sizin devlete yoktur. O nedenle bir sorun yasamazsiniz.


  • @knnrn @crazycells oncelikle verdiginiz cok degerli bilgiler icin tesekkur ederim icimi rahatlattiniz devletin bana borcu olmus oluyor evet , fakat Yaptigim arastirmalar da bu olay vatandaslik gorevi gibi goruldugunu gordum sanki zira trump'in 2017 de cikardigi yasa ile yerlesik olmayanlar icin vergi iadesi almaya hakki olup olmadigina bakilmaksizin vergi iadesi talebinde bulunma zorunlulugu oldugunu duydum boyle birsey var midir ?Var ise bu islemi geriye donuk kac yil yapabilirim ?


  • @yüzbaşı Tax return W-2, Vergi formu içinde söyledi:

    @knnrn @crazycells oncelikle verdiginiz cok degerli bilgiler icin tesekkur ederim icimi rahatlattiniz devletin bana borcu olmus oluyor evet , fakat Yaptigim arastirmalar da bu olay vatandaslik gorevi gibi goruldugunu gordum sanki zira trump'in 2017 de cikardigi yasa ile yerlesik olmayanlar icin vergi iadesi almaya hakki olup olmadigina bakilmaksizin vergi iadesi talebinde bulunma zorunlulugu oldugunu duydum boyle birsey var midir ?Var ise bu islemi geriye donuk kac yil yapabilirim ?

    Ne kadar yil geriye donuk yapabilirsiniz bilmiyorum maalesef. Sizin durumunuzda sorun olacagini sanmiyorum. USCIS boyle seylere daha cok dikkat ediyor ama DOS bu konularda anlayisli.

    ABD'de GC sahibi ya da vatandas olsaydiniz, IRS'in bilgisi olmayan bir vergi borcunuz da olabilirdi ama J1 vizesiyle sorun olacagini sanmam.


  • Merhaba arkadaslar, turbotax ile vergi beyanimizi yaptik. Fakat daha sonra belgelerin orjinallerini 30 gun icinde mail ile gondermemizi isteyen bir mektup aldik. Evraklari toplarlayip gonderdik. Su ana kadar bir gelisme yok. Daha once boyle birsey yasayan oldumu? Surec ne kadar suruyor?

  • ⭐⭐⭐

    @mehmett
    CP05 gibi bir mektup aldiniz mi ?
    https://www.irs.gov/individuals/understanding-your-cp05-notice

    Sanirim IRS tarafindan incelemeye alinmis vergi beyaniniz. Bu inceleme tamamen rasgele olabiliyor veya suphelenilen bir durum kaynakli da olabiliyor. Belgeleriniz ve beyaniniz hatasiz ve gercek ise, endiselenecek bir durum yok. Sadece biraz zamaninizi alir.
    IRS CP05 icin 45 gune kadar surebilir diye belirtiyor.


  • @mehmett Tax return W-2, Vergi formu içinde söyledi:

    Merhaba arkadaslar, turbotax ile vergi beyanimizi yaptik. Fakat daha sonra belgelerin orjinallerini 30 gun icinde mail ile gondermemizi isteyen bir mektup aldik. Evraklari toplarlayip gonderdik. Su ana kadar bir gelisme yok. Daha once boyle birsey yasayan oldumu? Surec ne kadar suruyor?

    ilk kez vergi beyani yapiyorsaniz normal bir surec. Sonraki yillarda istemiyorlar :slight_smile:


  • @crazycells @FreeWoRLD verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim. Biraz daha beklemem gerek bu durumda. Selamlar


  • merhaba. okulla alakalı bazı sorunlardan dolayı okuldan atılmamak için ekimde Türkiye'ye dönmek zorundayım. suan ise girdim subway de calisiyorum Türkiye'ye döndügümde 5-6 hafta kadar calısmıs olucam zamanı geldiginde vergi beyanı yapmam gerekir mi ? beyanı Türkiyedeyken internet üzerinden yapabilir miyim ? (5-6 ay kadar kalcam Türkiyede okulu bitirip tekrar ABD ye dönücem mart ayında)

  • ⭐⭐⭐

    @berkergn13
    Genellikle, toplam kazanç $12,000 (evli ise $24,000) üzeri olduğu durumda vergi bildirimi yapılması gerekiyor. Aşağıdaki IRS sayfasından duruma göre sorgulanabilir;

    https://www.irs.gov/help/ita/do-i-need-to-file-a-tax-return


  • Selam arkadaslar,
    Bu sene ilk kez vergi iadesi alacagiz benim vergiler yil sonuna kadar asagi yukari 10 bin olacak. evli cocuksuz bir aile icin ne kadar geri doner bir tahmini olan var mi? Trumpin bazi degisiklikleri nedeniyle tax returnler azaldi diyorlar.


  • @kundekari, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Selam arkadaslar,
    Bu sene ilk kez vergi iadesi alacagiz benim vergiler yil sonuna kadar asagi yukari 10 bin olacak. evli cocuksuz bir aile icin ne kadar geri doner bir tahmini olan var mi? Trumpin bazi degisiklikleri nedeniyle tax returnler azaldi diyorlar.

    Gelirinize göre değişir. Vergi beyanı yapınca vergi iadesi alınacak diye bir şart yok. Eğer yıl içinde fazla vergi ödediyseniz iade alırsınız, aksi halde borçlu çıkmak da mümkün. W-4 formuna allowance olarak kaç yazdınız? Geliriniz hangi vergi dilimine giriyor? Beyanı eşinizle joint olarak mı yoksa ayrı ayrı mı yapacaksınız? Önceki mesajlarda örnek bir hesaplama yapmıştım, ona bakın isterseniz.

    Özetle, vergi beyanını yapmadan veya yukarıdaki sorulara yanıt almadan bunu bilmek zor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @berkergn13, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    merhaba. okulla alakalı bazı sorunlardan dolayı okuldan atılmamak için ekimde Türkiye'ye dönmek zorundayım. suan ise girdim subway de calisiyorum Türkiye'ye döndügümde 5-6 hafta kadar calısmıs olucam zamanı geldiginde vergi beyanı yapmam gerekir mi ? beyanı Türkiyedeyken internet üzerinden yapabilir miyim ? (5-6 ay kadar kalcam Türkiyede okulu bitirip tekrar ABD ye dönücem mart ayında)

    Ben 2016 yılında sadece 1.5 ay çalıştım, 2600 dolar para kazandım ama online olarak beyan yaptım. Mecbur değilsiniz ama yapmanız yararınıza olur. Geliriniz azsa vergi iadesi alma ihtimaliniz de yüksek olur.

    Ben üç yıldır beyanı Credit Karma ile yapıyorum ve memnunum.


  • Allowancei 0 yapmi;tim. Married kismi joint miydi tam hatirlamiyorum. Ben de credit karmayi kullanicam ucretsiz ve guvenilir gibi duruyor. bakalim.. cevap icin tesekkurler


  • Vergi konusu Ocak-Nisan arasi yine gundeme gelecek ama simdiden merak ettigim konular var. Medicade icin tax credit hesaplanip gelecek seneki tahmini vergiden donecek paraya mahsup ediliyor ya, bu mahsup miktari beyan edilen vergiden dusulecek mi? Boyle olacak ise toplam vergiye esas miktar duseceginden acaba limitler yeniden mi belirleniyor?
    Bir de ilk girerken getirilen para (ya da sonradan bankalar araciligiyla) burada harcanip bir vergi matrahi olusturuyor mu? Beyanda beyan edilmesi mi dogru olur edilmemesi mi? Aylarca ne yediniz ictiniz demezler mi (beyan edilmezse)?


  • Eger bir isyerinde W2 formu gelirse ki, eger paycheckli yasal sekilde calismissaniz gelmesi gerekir, o zaman tax file yapmalisiniz. Ayrica bir isyeri yoluyla degil ama herhangi baska gelirleriniz varsa,1099 formunu doldurup onunla da tax file yapmaniz gerekir.


  • W2 formlari Ocak ayinda gelir. Tax file sureside Ocak ayindan Nisan ayinin ortalarina kadardir. Ihtiyac halinde uzatmaya (ek sureye) basvurulabilir.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Tax return W-2, Vergi formu

    Vergi konusu Ocak-Nisan arasi yine gundeme gelecek ama simdiden merak ettigim konular var. Medicade icin tax credit hesaplanip gelecek seneki tahmini vergiden donecek paraya mahsup ediliyor ya, bu mahsup miktari beyan edilen vergiden dusulecek mi? Boyle olacak ise toplam vergiye esas miktar duseceginden acaba limitler yeniden mi belirleniyor?
    Bir de ilk girerken getirilen para (ya da sonradan bankalar araciligiyla) burada harcanip bir vergi matrahi olusturuyor mu? Beyanda beyan edilmesi mi dogru olur edilmemesi mi? Aylarca ne yediniz ictiniz demezler mi (beyan edilmezse)?

    Sadece belli giderler/harcamalar vergiye tabi gelirden dusuluyor. Medicaid icin yapilacak odemeler ise vergi iadesinden dusulecek. Siz zaten (buyuk ihtimalle) standard deduction sececeksiniz, o da evli cift icin 24 bin dolar, tek cocuk icin 2 bin dolar olacak. Yani toplam gelirden 24 bin dusulup vergi hesaplanacak, hesaplanan vergiden de 2 bin dusulecek. Bundan sonra diyelim ki 3 bin dolar vergi iadesi cikti, bu rakamdan da Medicaid icin odenmesi gereken primler dusecek. Kalan olursa da hesabina iade olarak yatacak.
    Birikmis paradan vergi kesilmiyor. Sadece gelirden vergi aliniyor. O nedenle TR'den gelen parayi beyan etmek diye bir sey soz konusu degil. Ayrica bunu beyan etmenin bir yolu da yok.


Benzer Başlıklar

  • LLC Vergi Beyanları Hakkında

    Vergi Sistemi
    7
    0 Oy
    7 İleti
    389 Bakış
    MySeaM
    @emresurmeli Onceki yil gelir olmamasina ragmen, bircok eyalette "no activity" beyani yapmaniz gerekir. Bunu bir muhasebeci yardimi ile geriye donuk yapabilirsiniz. Bu yilki vergi beyanina baslamadan once, tavsiyem, oncellikle gecen yilki no activity beyanini yapmaniz. ABD'de LLC sirketlerdeki giderlerin genel kurallari: 1- Giderlerin isle ilgili olmasi gerekir. 2- Belgelendirme sarti vardir, yani fatura, makbuz veya sozlesme vb gibi. Bu belgeler sirket adina duzenlenmis olmalidir. Eger belge yoksa, kanunen gider sayilmaz. 3- Tasarlanan veya planlanan harcamalari o vergi yili icin gider gosteremezsiniz. Fiilen gerceklesmis olmasi gerekir. 4- Giderler piyasa kurallarina uygun olmalidir. Kurallara uymayan giderler icin yapilan odemeler ortulu kazanc sayilir ve gider olarak kabul edilmezler. Vergi mevzuatina uygun kaydedilmeli. Asagidakiler genel giderlerdir: Personel maaslari, ofis masraflari (kira, elektrik, telefon, internet vb), arac ve ulasim giderleri, demirbas ve amortisman giderleri, reklam ve pazarlama giderleri, danismanlik hizmetleri, sigorta ve finansal giderler (sigortalar, bankacilik masraflari vb), is ile ilgili vergiler.
  • Work travel, vergi iadesi, corona yardimi

    Vergi Sistemi
    8
    0 Oy
    8 İleti
    539 Bakış
    J
    @crazycells lottery dan green card alma surecini etkiler mi anladigim kadariyla bilmeden yanlis basvuran cok insan var
  • Work and Travel İçin Vergi İadesi

    Taşındı Vergi Sistemi
    11
    1 Oy
    11 İleti
    2k Bakış
    Eren BülbülE
    Merhaba arkadaşlar, 2025 yazında J1 Summer Work and Travel programı ile New Hampshire (Salem), Canobie Lake Park bünyesinde çalıştım. Şu an Sprintax üzerinden vergi beyannamemi hazırlıyorum ancak bir noktada takıldım ve tecrübelerinize danışmak istedim. W-2 formumdaki bilgiler şu şekilde: Gross Pay (Box 1): 8,540.70 $ Federal Tax Withheld (Box 2): 554.91 $ Sprintax verilerimi girdiğimde, toplam vergi yükümlülüğümün (Tax Liability) 853 olduğunu ancak maaşımdan sadece 555 kesildiğini söylüyor. Sonuç olarak 298 $ federal vergi borcu (Amount you owe) çıkarıyor. Asıl sorum şu: Sprintax doldururken "About Your College" kısmını atlıyor ve Türkiye-ABD arasındaki Vergi Anlaşması'nı (Article 20 - Tax Treaty) uygulamıyor. WAT öğrencileri için bu vergi anlaşması (5000 $ muafiyet) geçerli değil mi? Aranızda bu yıl benzer bir borç durumuyla karşılaşan var mı? İşverenin az vergi kesmiş olması normal bir durum mu? Sistem mi bir hata yapıyor yoksa SWT öğrencisi olduğum için bu %10'luk vergi dilimine girip aradaki farkı ödemem mi gerekiyor? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • W-4 form

    Taşındı Vergi Sistemi
    4
    0 Oy
    4 İleti
    719 Bakış
    F
    Merhabalar. Michigan-Detroit’teki Wayne State University ‘e j1 vizem ile transfer olmak uzereyim. W4, MI-W4 ve Dw-4 formlarini doldurmam isteniyor. Su anki isyerimdeki vergi aorumlusu bu yil itibariyle non resident alien’ statumden resident alien’e gectigimi soyledi. Simdi bu durumda ben single or married filling separate mi yok married filling joint mi secmeliyim W-4’te? Ayrica j2 dependent esim de calismakta… eger bilginiz var ise ve bu eyalette bu sekilde formlar doldurmus olan var ise cok memnun olurum her turku yardimci olursaniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

44

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum