Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
763 252 115.0k 167

  • @MySea, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    Nedense bu Oregon ve Washington eyaletlerine gidip yasayanlar bir sure sonra biraz tuhaflasiyorlar! Havasindan mi, suyundan mi bilinmez :P Daha oncede o bolgede yasamis ve "batsin insanlik, bitsin dunya, Amerika cok zor" kafasina donusmus birkac kisiye rastlamistim. :D

    @knnrn, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @tugba_nyc_love @kotpantelon @xackletaker Kendisinin eski mesajlarına baktım, aslında güzel şeyler paylaşıyormuş. Sonradan ne olduysa böyle şeyler paylaşmaya başladı. Portland'da yaşanan olayların arasında kaldıysa bunları yazması normal. Benim de bir defasında Houston Downtown'da olumsuz bir deneyimim olmuştu. Sürekli o bölgede yaşasaydım veya bunlara çok sık maruz kalsaydım ben de olumsuz şeyler düşünebilirdim. Ama biraz geniş bakmak ve ondan sonra yorum yapmak lazım. ABD'de 350 milyona yakın insan yaşıyor ve bunların hepsi sürünüyor veya öldürülüyor olamaz. Oregon ve Washinton eyaletlerinin büyük şehir merkezleri biraz böyle malesef, ama ABD'de yaşanacak daha bir sürü yer var.

    Gerçekten güzel tespitler yapmışsınız. Portland çevresinde yaşıyor olmam kesinlikle bunları soylememe sebep oluyor olabilir ama sallamıyorum gerçekten son 3 ayda portland çevresinde 30 dan fazla silahlı saldırı oldu ve 15 tanesi homeless ve akıl hastası. Daha dün belediye otobüsü şöförüne ateş ettiler adam hastanede yatıyor. Polis desen herkes nefret ediyor burada (görünen herkes) tersini düşünenlerinde umrunda değil hiç birşey, çıkıpta polisi savunacak bir şey diyeni burada ne ederler vay haline.

    Ben olumlu yanlarda çok paylaştım, normalde pozitif biriyim ama bence konuşulması gereken bir çok gerçek var. Uyuşturucu ve akıl hastalığı ayrıca New York da dahil amerikanın her yerinde çok fazla var. Benim burada yerleşik bir düzenim daha oluşmadı 1 yılı geçti geleli 2 yıl olacak anca, San Francisco, Portland ve Seattle ölen sehirler arasında suan bu tarafa kesinlikle gelmeyin derim, özellikle West Coast medeniyetten uzak bir yer. Herkesin aklında bir paranın değeridir gidiyor. Insanın değeri varmı burada ? Biri bana var desin, sabaha kadar nasıl olmadığını ben anlatayım. ABD dünyadaki en bencil ve kapitalist insan topluluklarına sahip, burada evsizin biri gelir mahallenizin kaldırmına çadır kurar, polis çağırıp kaldırtamazsınız çunku benim vergimle yapılmış yuruyuş yolunu işgal eden adam orada çadır kurabiliyor, özgürlükler ulkesi ya ama nedense hem fakir ve orta mahallelerde olabiliyor. Konuşacak çok olumsuz insanlık dışı şey var amerikada ve bunu genellemek çok yanlış olmaz çünkü evsizlik ve uyuşturucu ve akıl hastalığı tüm büyük şehirlerde almış başını gitmiş. Daha uygun bir konu olursa size ben Youtube üzerinden 10 a yakın belgesel paylaşayım, ne kadar içler acısı bir yer olduğunu görün, geleceklerde bunları bilerek gelsin lütfen. Ev, Araba, iPhone alınca insan bir yere kadar mutlu olabiliyor. Beni burada takip edenler biliyor ben buraya gelir gelmez daha sırf Stock Market yatırımlarımla bir ton para kazandım, para yok demiyorum, para var hemde nasıl, fırsat çok var, zengin olma sansınız diger ulkelere göre ölçülemeyecek kadar çok fazla, ama tarih, kültür, medeniyet açısından Türkiye ile aslya yarışamaz, aynından bile geçemez. Kuralsızlık, kanunsuzluk burada kralı var. Rüşvet mi dedi biri? Netflix'i açıp bakın zenginler cocuklarını nasıl IVY league universitelerinde okutmuş rüşvetlerle. Wild West diye bir kavram var, bunu filmlerden ibaret sanmayın bu gerçek, portlanda 2 günde bir biri ölüyor, geçen haftalarda adam parkta koşarken öldü rast gele gelen kurşunla. Ney Yorkda köşe başında herkesin gözü onunde heroin basıyor 3,4 kişi, cafedekilerde onları izliyor normalmiş gibi, polis gelip bir şey yapamıyor. Evsizlerin akıl hastası olmayanı, çok çok çok az, hippi diyeceğimiz evsiz tipi şuan çok düşük amerikada. Ben diyecek çok kötü şey var, hep iyileri değil birazda kötüleri konuşalım derseniz, ben bu ara bunları anlatabilirim, saygılar, sevgiler.


  • .,.,.,.,


  • Burada böyle bir dertleşme konusu olduğunu bilmiyordum.

    İki gün önce @semavi Bey'in Youtube'da videosunu izledim. Bazı endişelerime cevap veriyordu. Daha çok iş ile ilgili endişelerimdi bunlar. Ben hala kararsızlık yaşıyorum, bazı duygusal sebepleri de var ama ülke ile ilgili değil. Ama asıl gitmek isteme sebebim elbette Türkiye'deki gelecek kaygısı. Homeless insanlar silah çekip vuruyor denmiş. Türkiye'de trafikte en ufak tartışmada size silah çekilmeyeceğinin garantisi yok. Hoşgörü bitmiş. Ekonomi zaten bitik. Herkes herkesin kuyusunu kazıyor. Amerika'da kimse kimsenin umrunda değil, ben bu anlayışı seviyorum. Benim buna ihtiyacım var.

    Bazı günler artıları, eksileri değerlendirip gitmekten vazgeçiyorum. Sabah uyandığımda öyle bir şey oluyor ki; kaldığım her gün gençliğimden yiyor hissediyorum. 32 yaşındayım, her şeyi düşünmekten saçlarım erken beyazladı. Bir yıldır da sakallarım beyazladı :) Türkiye böyle bir yer maaleesef, yetişme şeklimizle de ilgisi var elbette. Zenginsen çok güzel ülke Türkiye. Fakirsen çok kötü. Benim gibi orta halliysen de her geçen gün kötüye gidiyor. Endişelenen de genelde orta halli insanlar oluyor. Zenginlerin pek derdi değil. Fakirler zaten umudu kesmiş. Bir şeyi almakta kararsız kaldığınız her gün o şey daha da pahalanıyor. Ha ben ev, araba, telefon, bilgisayar bunların derdinde değilim. Türkiye'de gerekirse 1550 taksitle alınıyor bir şekilde. Ama huzurum yok.


  • @nicely Delaware'nin en buyuk sehri Wilmington'dir. Bazi semtleri vardir, ozellikle downtown bolgesine cok yakin mesafede, birakin geceyi, gunduz vakti bile gitmek tehlikelidir. Oralarda yasayanlarin buyuk cogunlugu siyahilerdir. Zaten bu bolgede hemen hemen her gece bir cinayet islenir. Ben her sabah haberlerde bakarim, oldurulen kisiler 99% siyahidir. Polisler bile ates edildi diye ihbar gelince, gecenin bir yarisi tek baslarina o bolgeye girmezler, ancak grup halinde giderler. Ben polis olsam, bende tek basima gitmem!

    Fakat, bunun yaninda, o bahsettigim bolgeden, hemen hemen 1 mile'den daha kisa bir mesafe uzaklikta Riverfront adli nehir kenarinda bir bolge var. Orasi ise o kadar guzel ve sakin ki gece 12 de bile yuruyus yapanlari, kosanlari gorursunuz.

    ABD genelinde eyaletten eyalete kadar degisen cok farklar oldugu gibi, ayni sehrin icinde bile degisen farkliliklar var. Mesela, Delaware'de Baskan Biden'in evinin oldugu, yasadigi semt ile yukarida bahsettigim semtlerin arasinda 10 miles'dan daha az bir mesafe var.


  • @nicely bu baslikta ABD'ye gitme sebeplerini konusuyoruz sayin @nicely , zit gorusler icin su basligi kullanmaniz daha dogru olur:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2044/amerika-nın-artıları-kadar-eksileri-de-var-peki-sizce-neler-eksi/


  • @nicely, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @MySea, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    Nedense bu Oregon ve Washington eyaletlerine gidip yasayanlar bir sure sonra biraz tuhaflasiyorlar! Havasindan mi, suyundan mi bilinmez :P Daha oncede o bolgede yasamis ve "batsin insanlik, bitsin dunya, Amerika cok zor" kafasina donusmus birkac kisiye rastlamistim. :D

    @knnrn, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    @tugba_nyc_love @kotpantelon @xackletaker Kendisinin eski mesajlarına baktım, aslında güzel şeyler paylaşıyormuş. Sonradan ne olduysa böyle şeyler paylaşmaya başladı. Portland'da yaşanan olayların arasında kaldıysa bunları yazması normal. Benim de bir defasında Houston Downtown'da olumsuz bir deneyimim olmuştu. Sürekli o bölgede yaşasaydım veya bunlara çok sık maruz kalsaydım ben de olumsuz şeyler düşünebilirdim. Ama biraz geniş bakmak ve ondan sonra yorum yapmak lazım. ABD'de 350 milyona yakın insan yaşıyor ve bunların hepsi sürünüyor veya öldürülüyor olamaz. Oregon ve Washinton eyaletlerinin büyük şehir merkezleri biraz böyle malesef, ama ABD'de yaşanacak daha bir sürü yer var.

    ama tarih, kültür, medeniyet açısından Türkiye ile aslya yarışamaz, aynından bile geçemez. Kuralsızlık, kanunsuzluk burada kralı var.

    türklerin kaçta kaçı görebiliyor ki bu dediklerini? para yoksa kültür tarih medeniyet yok...


  • @nicely, içinde söyledi: Amerika'ya gitme sebepleriniz ?

    Amerikada Türkiyeden kat kat daha kötü durumlar var. Burada sokak başlarında sehir merkezlerinde uyuşturucu kullanımı yaygın, evsizler silahı çekip sebepsizce insanları öldürebiliyor. Hayal kurarken araştırma yapmak lazım, eğer ABD de zengin mahallesinde oturmuyorsanız fazla bir şey beklemeyin derim.

    https://www.youtube.com/watch?v=WijoL3Hy_Bw

    Bir sürü belgesel var, Black lives matter olaylarından sonra tüm sehirlerde suç oranları tavan yaptı. Mass shooting haberlerine bakın son 1 yılda. Burası deli kaynıyor. Biraz araştırın arkaşlar amerika bitiyor. Zengin degilseniz, kalacagınız mahalleleri çok iyi araştırın. Amerika dünyanın en çok kadın şiddeti, tacis ve tecavuz vakasının oldugu ulke. Datalara bakın googledan. Burada çok dikkatli olmaklazım. Wild West özellikle, medeniyetin düşük oldugu bölgeler cok var West Coast tarafında.

    Zaten amerika school shootingleriyle mas shootingleriyle ün salmış bir yer :D iyi yanlarını konuşurken kötü yanlarını da konuşmak lazım, daha geçen ay mı ne polisin teki sıradan TRAFFIC STOP yaparken (felony stop değil) adam makineli tüfekle iniyor polisin kafasına on beş kurşun atıyor. bu olaylar amerikada oldukça yaygın, bireysel silahlanmanın getirdiği kötü olaylardan biri. new york ve california evsizleriyle biliniyor, los angelesda bir skid row hikayesi bile vardı. new york desen hükümet bu homelesslar etrafa virüs bulaştırmasın diye temiz şırınga yardımında bile bulunuyor eroini temiz şırıngayla vurmaları için. hatta kırsal alana doğru uzanmaya çalışmışlar

    https://www.timesunion.com/news/article/New-York-to-expand-syringe-exchange-programs-into-14876326.php

    homelesslar çalışmak istemediği için öyle kalmak istediği için homelesslar, adamların tek derdi sağdan soldan bulduğu 2 parayla uyuşturucuya ota vurmak. bu konu hakkında baya araştırma yapmıştım zamanında. biz tüm bu kötü yanlarına rağmen gitmek istiyoruz, orası ayrı. iyi tarafı kötü tarafına göre daha iyi basıyor. ama alıntıdaki kişiye 4 dislike atmasına gerek yoktu, en basitinden legal ot vurma mekanları bile varken bazı eyaletlerde böyle bir gönderiye - oyu atmanın doğru olmadığını düşünüyorum.

    katılmadığım tek nokta sadece zengin mahallelerin güvenli sayılması. bir uygulama mı site mi ne vardı mahalledeki suç oranlarını gösteriyordu sex offender'ların evini bile gösteriyodu. taşınacak adam hesabını kitabını ona göre yapar.


  • Evet arkadaşlar kusura bakmayın, biraz buralarda bunaldığım için ağzıma geldiği gibi yardırdım, özellikle Portland'da olmam bundan etkili oldu burası çok kötü durumda çünkü, Başlık uygun olmadığı halde ortalığı karıştırdım, burası sonuçta neden gidilmek istendiği ile ilgili, son basit bir şey deyip bitiricem. Söylediğim olumsuzluklara rağmen buraya gelinmeli, tek sebebi ise burada hayat size en azından hayal kurabilme imkanı sunuyor, hayal kurulabiliyorsa gerçekleştirmekte mümkündür, sevgiler 🙏


  • Selamlar herkese, biz de eşim ve 1 yaşından biraz büyük kızımla DV2022 talihlisi olduk. Klasik "beyaz yaka" olarak tabir edilen işçilerdeniz. Aslında tek bir neden olmadan, onlarca küçük nedenin bir araya gelmesi ve uzun zaman süren, "Acaba neden gitmek istiyorum?" sorusuna cevap olarak ulaşabildiğim iki kelime var: Küskünlük ve umutsuzluk. İşin özünde bence ne iş yaparsak, ne kadar kazanırsak kazanalım, bizim için en büyük göç isteği sebebinin, sanıyorum klasik bir şekilde "insan olduğumuzu daha iyi hissedeceğimiz bir hayat sürebilmek" olduğuna kanaat getirdim. Bunu hissettiğimiz zaman, nerede olursak ve ne iş yaparsak yapalım, bir şekilde hayatın karşımıza güzellikler çıkaracağına inanıyorum. Umarım herkes, gönlündeki güzellik neyse onunla karşılaşır.


  • Türkiyede sıradan bir işte çalışıp, istanbulda bir ev alabilmek imkansız neredeyse, ama burada 2 kişi çalışarak bir ev alabilir. Güzel bir arabada alabilir. Bunun için bile gelinebilir buraya.


  • @nicely Keşke nasip olsa da bende gelebilsem... :disappointed_face: Gelmeyi orada yaşamayı çooooooooooooooooooooooooook istiyorum...


  • @kotpantelon Olurya bende cok istiyordum, ilk sene cıkmadı, ikinci yıl cıktı. Hayırlısı, başvurmaya devam edince cıkıyor illaki. Bir arkadaşıma 7. yılda cıktı


    1. Yılını doldurmuş bir gc lı olarak, halen istediğim standartlara ulaşamadım. Konunun başında da dediğim gibi eşim lisans alamazsa bu zor görünüyor.
      Tr deki son 3 ve Amerikadaki ilk 3 ü kıyaslarsam birinin diğerinden çok üstün yanı yok malesef.

    Amerikadaki artılarım,
    İyi ev, iyi araba, az çalışma.

    Türkiyedeki artılarım,
    Para hesabı yapmama, yılda 3 yurtdışı, 1 yurtiçi tatil, aile

    Houston için konuşursam, Minimum 4 bin $ net burada fakirlik çizgisi ki bunun altına düşerseniz gece gündüz hesap kitap yapmakla geçecektir.

    Türkiyede 2500 tl yi kazanırken sarf ettiğiniz enerji ile buradaki 2500 $ ı kazanırken sarf ettiğiniz enerji çok farklı.

    Amerika, eğer iyi bir para kazanırsanız belki de dünyadaki en iyi alım gücüne sahip olacağınız ülke. Ama aynı zamanda çalışanlar için en gaddar ülkelerden biri.

    Sistem sizi bir şekilde patron olmaya itiyor; olsanız bir dert, olmasanız ayrı dert.


  • @nicely Darısı başıma... Hayalimi yaşıyorsunuz, umarım bana da nasip olur.


  • Amerika'ya gelme sebebimiz tabi ki daha iyi sartlarda yasamak icin geldik. Cocuklarimiza daha iyi bir egitim ve bir seyi alirken 10 kere dusunmemek icin geldik. Ne olcude basarili olduk, anlatayim. Cocuklarin egitimi ile ilgili cok memnunuz. Tabi su bir gercek ki her okul ayni kalitede degil. Oturdugumuz yerleri hep okul puanlarina gore sectik, belki biraz daha fazla kira odedik ama egitim icin buna degdigini dusunuyorum. Ben Amerika'ya 38 yasinda geldim ve ilk gunden bu gune kadar bir an olsun niye geldim demedim. Ilk yil doordash, uber, amazon ne varsa yaptim gecinmek icin. Bir sure warehouse'da da calisdim. Sonra isler yavas yavas yoluna girmeye basladi. Kendi alanimda is bulamadim ama bunu dert etmedim. IT'deki firsatlari degerlendirdim. 3 yil sonunda arkama baktigim zaman TR'de olmaktan cok daha fazla maddi ve manevi kazancim var. Cocuklarimiz ana dili gibi, bizde normal bir sekilde ingilizcemizi ogrendik. Yeni bir yasam ile hayatimiza dinamizm geldi, kendimizi daha genc hissediyoruz. Henuz ev almadik, belki bir kac yil daha almayacagiz. Dedigim gibi cocuklarimin okul olarak mutlu olacaklari yer benim icin daha onemli. Tabi sunu da eklemek istiyorum, Amerika'da yasadigimiz ve hayatimizi duzene oturtmayi geciktiren en onemli tuzak bana gore Uber,Lyft, Food delivery gibi isler. Yanlis anlasilmasin, ilk geldigimde bu islerin hepsini bende yaptim, hatta mutlaka cep telefonunuzda bu appler olsun. Ara sira ek kazanc olarak degerlendirilebilir. Fakat bu islerin calisma rahatligi, kimseye hesap vermeme durumu ve kazanilan para insani boyle de hayat surdurulur noktasina getirebiliyor, eger o noktayi gecemezseniz tuzaga dusmus oluyorsunuz. Zaman cok cabuk geciyor. Oncelikle bu isler getirdigi kadar goturusu cok olan isler, en onemlisi de zamaniniz. Gunun her saati psikolojik olarak su an neden evdeyim gidip calismaliyim, para kazanmaliyim psikolojisi ile yasiyorsunuz farkinda olmadan. Bu seferde ailemizi ihmal ettigimiz icin farkli problemler cikiyor. Peki cikis yolu ne? Biraz fedakarlik, yani TR'de statunuz yada isinizin ne oldugunu bir sure unutup burda kari-koca tam zamanli bir isde calismak, biz esimle is bulamayinca birimiz birinci, birimiz ikinci vardiya olarak bir sure warehosue da calisdik, bir sure dogru duzgun gorusemedik, ben o sure zarfinda kursumu tamamladim, esim daha sansli, kendi isini buldu. Bende simdi IT'deyim. Sonuc olarak su anda istedigimiz standartlari yakaladik, dedigim gibi firsatlari iyi degerlendirmek bizim elimizde. Ben kendi yasadigim sureci ozetledim ama eminim daha hizli hayatini duzene sokanlar vardir.


  • @mehmett Hayalimi yaşıyorsunuz, umarım bana da nasip olur. Sizlerin güzel yazılarınızı okuyunca hayatınızdaki olumlu değişimleri görünce göç etme isteğim daha da artıyor. Size Amerika da daha güzel ve kazançlı günler dilerim...


  • .,.,.,.,


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar lutfen yorum yaparken yapici olalim, birbirimizin dusmani degiliz.


  • @sChAdOw sayin @sChAdOw, eger artilar ve eksiler konusunda karmasik dusunceler icindeyseniz su basligi kullanmanizi tavsiye ederim:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2165/amerika-ya-büyük-umutlarla-gelip-mutlu-olamamak


Benzer Başlıklar

  • Amerika'da dövme sanatçılığı yapan grup üyeleri var mı?

    Göçmenlik Sohbetleri
    1
    0 Oy
    1 İleti
    79 Bakış
    mustafaavciM
    Herkese merhabalar, Forum üyelerimiz arasında Amerika'da yaşayıp dövme sanatçılığı yapan veya bu tarz Türk dövme sanatçılarını tanıyan arkadaşlarımız var mı?
  • Amerika vs. Avrupa

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    10
    0 Oy
    10 İleti
    1k Bakış
    M
    Merhaba! Avrupa Artıları: Yüksek sosyal güvence seviyesi: Avrupa'da, özellikle Almanya ve Hollanda'da, sağlık hizmetlerinden emeklilik ve yardımlara kadar güçlü bir sosyal güvenlik sistemi var. Yaşam kalitesi: Avrupa şehirleri genellikle iyi organize edilmiştir; gelişmiş altyapıya, iyi bir ulaşım ağına ve kaliteli eğitim ve sağlık hizmetlerine erişim mevcuttur. Çalışma koşulları: Avrupa’da iş-yaşam dengesi daha çok önemsenir. Çalışma saatleri ABD'ye göre daha kısa ve tatiller daha uzun olabilir. Çevre standartları: Avrupa’da çevre korunmasına büyük önem verilir. Çevre temizliği, sürdürülebilir kalkınma ve yeşil teknolojiler aktif olarak uygulanmaktadır. İş imkanları: Almanya, mühendisler, IT uzmanları, doktorlar ve diğer nitelikli meslekler için yüksek talep görüyor. Hollanda’da teknoloji, uluslararası ticaret ve iş dünyasında uzmanlara ihtiyaç var. Eksileri: Vergiler: Avrupa'da ABD'ye kıyasla daha yüksek vergiler var, ancak bu vergiler pek çok sosyal güvenceler içerir. Dil engelleri: Almanya ve Hollanda’da birçok kişi İngilizce konuşsa da, yerel dili bilmek iş bulma ve topluma daha fazla entegre olma açısından önemli olabilir. Bürokratik zorluklar: Avrupa'da vize, çalışma izni ve vatandaşlık süreçleri daha uzun ve karmaşık olabilir. Amerika Artıları: Ekonomik fırsatlar: ABD geniş bir iş yelpazesi sunuyor, özellikle teknoloji, finans, tıp ve bilim alanlarında. Bazı sektörlerde maaşlar Avrupa'ya göre daha yüksek olabilir. Girişimcilik: ABD'de kendi işinizi kurmak daha kolaydır. Serbest piyasa ve daha az düzenleme, hızlı büyüme ve girişimlerin gelişimi için daha fazla fırsat yaratır. Dil: İngilizce biliyorsanız, ABD’de entegrasyon ve iletişim daha kolay olacaktır. Çeşitli kültürler: Amerika, dünyanın her köşesinden gelen birçok farklı kültürü barındıran bir yer olarak bilinir. Eksileri: Sağlık sistemi: ABD’de sağlık sistemi pahalıdır ve sigorta her zaman tüm ihtiyaçları karşılamaz. Bu en belirgin dezavantajlardan biridir. Tatiller ve çalışma koşulları: ABD’de çalışma haftası daha uzun olabilir ve tatiller daha kısa olabilir. Çoğu şirkette tatil süresi sadece 10-14 gündür. Yaşam tarzı: ABD’de hızlı ve rekabetçi ortam, özellikle büyük şehirlerde, stresli olabilir. İş Bulma: Avrupa: Almanya ve Hollanda, mühendislik, IT, tıp ve bilim gibi alanlarda nitelikli uzmanlar için birçok fırsat sunuyor. Ancak, katı vize ve bürokratik süreçler nedeniyle işe alım süreci daha uzun sürebilir. Amerika: ABD’de büyük şehirlerde birçok iş imkanı mevcut. Ancak iş piyasası rekabetçidir ve pozisyonunuzu sağlamlaştırmak için daha fazla çaba gerekebilir. Güçlü bir CV'ye ve profesyonel becerilere sahip olmak önemlidir.
  • 27 Oy
    153 İleti
    15k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
  • Amerika'da göçmen olmalı mıyım? (Kararsızlıklar / Artılar ve Eksiler)

    Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    242
    3 Oy
    242 İleti
    47k Bakış
    S
    Selamlar değerli yeşil kart forum sakinleri, konuyu yanlış yere açtıysam affola yeni üye oldum :) Türkiyede kurumsal bir şirkette çalışan, üç senelik tecrübeli bir yazılım mühendisiyim. Ancak ülkenin bilindik şartlarından dolayı ABD'ye bir şekilde gelmek istiyorum bu yönde tavsiyeleriniz nelerdir? Doğru bir karar olur mu? Seçenekler arasından baktığımda en kolay şekilde gelmek (GC çıkmadığı sürece tabi) yüksek lisans gibi duruyor ancak ücretler güncel dolar kuruyla fazla oluyor. İlerde oralarda kendi işimi kurma gibi bir hayalim de var. Teşekkürler şimdiden.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum