Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
7.7k 553 3.1m 122

  • Şafak 3 sevgili dostlar kelimeler kifayetsiz 😂 Atarsa 2 😉


  • Herşey gönlünüzce olsun :)
    2019 no waiting ! go to america :)


  • @badman DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    @alpecino brother,bence bir sorun olmaz yeterki Kazan. Ama yine de açıklama için sinyor crazycels i beklemek lazım uzman olan o.

    sorun orda zaten bu adamlar boşuna çekilişe katılmayacak ülkeleri koymazlar oraya ülkeye girmemesi gereken vatandaşların eşlerinide otomatik olarak elerler muhtemelen hayırlısı olsun ben umutsuzum zaten %1 olan şans 0'a çok yaklaştı. Allah herekesin gönlüne göre versin.Bu arada bu 7. başvurum oldu.


  • @alpecino Bence karamsar olmayın naçizane fikrim, Çekilişe katılamayan ülkelerin hepsi Amerika’nın ülkesine istemediği milletler olarak nitelendirilmemelidir. En basiti İngiliz vatandaşları katılamıyor bildiğim kadarıyla ama oraya gidip iş yapabiliyorlar neden istemiyor olabilir diye düşününce bazı ülkelerin göçmen beklentilerine uygun olmaması aklıma geliyor. Çünkü büyük bir oran ile göçmen statüsü ile gittiğinizde daha fazla iş gücü gerektiren işleri yapan kişiler oluyorsunuz. Bence çekilişi sizin kazanmanız durumunda eşiniz bir sorun yaşamaz. Tabi ki konunun uzmanı değilim ve eşinizin vatandaşı olduğu ülkenin greencard çekilişine neden katılamadığıda önemli. Sanırım @crazycells konu hakkında daha iyi bilgi verecektir. Şansınız açık olsun.


  • Bu ileti silindi!

  • Çok teşekkürler arkadaşlar eşim vietnamlı, usa'de çok fazla vietnam vatandaşı bulunduğundan çekilişe katılma şansları yok ancak bu sene türk vatandaşlığına gececek artık bu durum kendisine başvurma şansı verir değilmi ?


  • bu arada istatistiklerde varmı bilmiyorum ancak usa genel olarak ülkesinde kalifiye olmayan insan alımı yaparak onlara kendi vatandaşlarının yapmak istemedikleri işleri yaptırıyorlar diye biliyorum ancak yeni usa başkanı ülkesine kalifiye göçmenlik işlemi başlatmak istiyor bu durumda kesinlikle bir kaynağım yok ancak hissettiklerimi söylüyorum bu senedern itibaren yüksek lisans yapmışların şansı artabilirmi sizce sadece beyin fırtınası yapıyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • @badman bro thanks in advance hopefully we gonna be successful 2019 lottery

    lets wait and see :)


  • Bu ileti silindi!

  • @alpecino 1. Koşul: DV programına katılım için başvuruya uygun ülkelerden birinin yerlisi olmalısınız: Başvuruya uygun ülkelerin listesi

    Başvuruya uygun bir ülkede doğmadıysanız başvuruya uygun olabilmeniz için iki yol daha vardır:

     Eşiniz uygun olan ülkelerin birinde doğduysa eşinizin doğum yerine göre değerlendirilmeyi talep edebilirsiniz. Ancak bu durum, her iki eşin de adlarının ilk başvuru esnasında belirtilmiş olması ve aynı zamanda vizelerini aldıktan sonra yine aynı anda ABD’ye giriş yapmaları şartı ile geçerlidir.

     Kuraya katılmaya uygun olmayan ülkelerden birinde doğduysanız fakat anne veya babanız o ülkede doğmamışsa veya doğduğunuz sırada o ülkede yasal olarak yerleşik değillerdiyse, anne veya babanızın doğum yerine göre değerlendirilmeyi talep edebilirsiniz. Ancak anne veya babanızın doğum yeri olan ülkenin DV 2019 programına katılmaya uygun ülkeler arasında olması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili bilgi için Sıkça Sorulan Sorular bölümüne bakabilirsiniz.


  • @alpecino yönergelerde yazıyor sorunuzun cevabı



  • Bu ileti silindi!

  • @gözde hanım teşekkür ederim

    Ancak eşim zaten başvuruda bulunamadı vatandaşlığından dolayı sadece ben başvurdum bu durumda ;

    Ben kazansam bile eşim benimle beraber gelebilir mi
    Veya zaten çekiliş sırasında eşimin vatandaşlığından dolayı zaten diskalifiye olmasam bile otomatikman has not been selected durumunamı düşüyorum

    Sanırım bu sorunun cevabımı hiç bir zaman bilemeyeceğim sonuçta usa hükümeti başvuruları aldıktan sonra 1 sene araştırıp tarıyolar başvuruları bence ama hangi kriterler üzerinden insanlara has not been selected gönderiyolar bilmiyorum benim şahsi fikrim usa'in hiç bir durumda işini şansa bırakmadığı şeklinde.


  • @hsndmn DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Türkiye'den neden gitmek istiyorum?
    https://youtu.be/AAQCSSsvO7E
    Sadece cevaplarımdan birisi...

    vericeksin cezasini iste. bak bakalim birdaha yapabilecekler mi


  • @alpecino evet siz kazanırsanız ds 260 formunda eşinizi belirttiğiniz sürece eşinizde gelebilir.Eşinizin vatandaşlığı sizi etkilemez örneğin eşinizle boşanma aşamasındasınız ama hala resmi olarak evli olduğunuz için ds 260 ta belirtmek zorundasınız sizin eğer eşinizin doğum yeri yüzünden has not been selected durumu adil bir durum değildir.
    Her ne kadar başka türlü düşünen arkadaşlar olsa da ben bu işin tamamen çekilişe dayalı olduğunu düşünüyorum 1 sene arayıp taradıklarını da düşünmüyorum verdiğim çok kısıtlı bilgiler ile beni ne kadar tarayabilirler diyelim ki Ahmet YILMAZ isimli biri başvuru yaptı bu ülkede kaç tane Ahmet YILMAZ vardır acaba neye göre bulacaklar hangi Ahmet YILMAZ olduğunu ?


  • o değil de heyecanını yitirmemiş olan var mı :) ben de kalmadı bana çıkmayacak :)


  • @tanti ben


  • @gözde ne mutlu


Benzer Başlıklar

  • DV2027 Sohbet Odası

    Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    207k Bakış
    A
    @Serhat-Tarhan-0 bölgede o kadar sıkıntı varken oturup onu konuşmamışlardır.
  • DV2022 Sonuç Odası

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    906
    6 Oy
    906 İleti
    53k Bakış
    Ferhat 977F
    @ersinusa
  • DV2019 Geç Başvuru Hakkında

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    313 Bakış
    entelmanE
    Önümüzdeki bültene olmasa da sonraki 2 bültene yetişme şansınız hala var. Bir an önce DS260 formunu doldurup süreci takip edebilirsiniz.
  • green card DV2019 sorularım

    Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4
    0 Oy
    4 İleti
    790 Bakış
    crazycellsC
    @mertcan-ekmekci green card DV2019 sorularım içinde söyledi: Merhaba arkadaşlar DV 2019 talihlisiyim yaşım 25 birkaç sorum olucaktı fikirlerinizi söyleyebilirseniz sevinirim belki forumda vardır cevapları ama ben bulamadım burdan sorma gereği duydum 1- Numaram 198XX lerde sizce ortalama kaç ay daha beklemem gerekir ve beni mülakat için ankaradaki konsolosluğa çağırmaları 2019 un nisan mayıs aylarını bulurmu veya şubat mart gibi gidebilirmiyim abd ye sizce ortalama bi süre söylenecekse benim tr de kafadan 8 ayım daha var denilebilinir mi abd ye gitmeden? 2- Biliyorsunuz bedelli askerlik çıktı ben de faydalanabiliyorum yasadan sizce amerikaya gitmeden askerliği 21 gün aradan çıkartmak mantıklı mı yoksa abd de 3 sene yaşayip dövizli mi yapmak daha mantıklı? Diğer bir sorumda ds 260 da askerliğimi yapmadığımı belirtmiştim şimdi yaparsam konsoloslukta yaptığımı söyleyince yalan beyana girmez değil mi? 3-Bedelli kışladayken o 21 günün içerisinde beni konsolosluğa çağırma ihtimalleri varmıdır çünkü böyle bir durumda askerliği bırakıp konsolosluğa gidemeyeceğim için sıkıntıya gireceğimi düşündüm sizce bunun olma ihtimali yok denecek kadar az mıdır yoksa bu sebepten dolayı bedelli yapmamalı mıyım? Teşekkürler DV2019 sureciyle ilgili sorularinizi ilgili konuda sorabilirsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/524/dv2019-2019-green-card-lotosu-asamalari
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

52

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum