Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var.
-- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir)
-- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir)
-- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin)
SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor.
-- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.

Ilk heyecani atlattiktan sonra bir de buraya yazayim fikir olsun dedim. 11 Mart'ta Istanbul - Dallas ucusu ile geldi. Pasaporttan gecerken ilk girisiniz mi diye sorulmus, o da evet deyince gocmenlik ofisi oldugu dusundugum o malum alana alinmis gumruk polisi ile. Pasaportuna damga basmislar ve hicbir soru sormadan yaklasik 4 dk icinde gondermisler. Epey kolay bir gecis oldu. Henuz SSN ve Greencard yok tabii onlari bekliyoruz. Banka hesabi actiramadik (Bank of America ve Chase) burada resident olduguna dair (Kira kontrati kabul etmiyorlar) belge istedikleri icin once ehliyeti halledecegiz. Herkese sevgiler.

Sonra dışarı çıktım ve eşimle kavuştum, çok şükür. Havalimanından çıkınca her şey çok farklı geldi; yollar, arabalar çok büyük, biraz kafa karıştırıcı ama heyecanlı bir his. Herkese bu süreçte destekleri için teşekkür ederim 
️
Get a New License, Permit or ID