Az önce İstanbul’daki Özbekistan Konsolosluğu’ndan adli sicil raporu verilmediğini bizzat söylediler. Özbekistan içişleri bakanlığına giderek ya da vekalet vererek almamız gerekliymiş. Yol gösterici olsun diye paylaşmak istedim.
Edit 1: Bugün (02.03.2026) Ankara’daki Özbekistan konsolosluğunun adli sicil raporu verdiğini öğrendim. Gidip başvurmam gerekiyormuş. Gelişme olunca buradan paylaşacağım.
Edit 2: (24.03.2026)Ankara konsolosluğundan başvurumu yaptım. Öncelikle pasaportumun Özbekçe'ye çevrilmesi istendi(600tl). Konsolosluk, konsolosluğun çok yakınında hemen karşı tarafta bir tercümana yönlendirdi. Sonrasında banka hesabına belge için (70 dolar) ve Özbekistan kimlik numaram olmadığından dolayı çıkartılması için (70 dolar) 140 dolar yatırmam istendi. (Türkçe'ye ya da İngilizce'ye, konsolosluk onaylı çeviri yapılması için belgeyi alırken 70 dolar daha yatırmam gerektiğini belirttiler. Toplam 210 dolar + 800 tl) Dekont ve tercüme ile konsolosluğa geri döndüm. Fotoğraf ve parmak izi için içeri aldılar. Tekrar tercümana gitmem ve anket doldurmam istendi. 200 tl de buna ödedim. Tüm işlemler yaklaşık olarak 1 saatte bitti. 10 gün sonra konsolosluğu aradım hazır olduğunu söylediler. Tekrar gidip alınmayı bekliyor. Umarım yardımcı olur.