@tugo, içinde söyledi: ABD'de kaçak duruma düştükten sonra evlilik yapmak mümkün müdür?
@crazycells esimin vize statu suresi bitmeden evlendik yalniz suan sponsor bulamadigimiz icin dosyasini gonderemedik.suan overstay durumunda nasil bir yol izlememiz gerekir?
Gc sahibiyim.
ABD'de Green Card alabilmek için AOS yapmanız gerekiyor ve maalesef statüsünü kaybetmiş biri AOS sürecine başlayamıyor. Sadece IR kategorilerinde Green Card sürecine başlayacaksanız bu konuda bir istisna tanınıyor. O nedenle GC sahibi biriyle evlendikten sonra eğer statünüz yoksa Green Card sürecinize ABD'de devam edemiyorsunuz.
Bu durumlarda evliliğin ne zaman gerçekleştiği değil, USCIS'in başvuruyu aldığı tarih önemli.

ama en azından dediğin gibi süreci stresiyle bunalımıyla bir şekilde atlattık darısı senin ve diğer tüm arkadaşların başına... yıllar önce aynı süreçten geçen bir arkadaşım bana '' ilk zamanlar heyecan ve hayaller derken bir şekilde geçiyor ama sonlara doğru psikolojik olarak zor günler başlıyor buna kendini şimdiden hazırla'' demişti... bende aynısını sana ve diğer arkadaşlar için diyorum son zamanlar özellikle DQ olup mülakat beklediğimiz zamanlar tarif edemeyeceğim kadar zordu gerçekten YAŞAMAYAN BİLEMEZ. o yüzden kendinizi lütfen bunun için hazırlayın, bu süreçte güçlü kalın...
her yıl eşim ve ailesiyle gizli santa yapıyoruz dün akşam yine aynı geleneği sürdürdük tabi ben yine facetime'den katılıyorum
aşırı heyecanlı bir şey diğer yıl canlı katılmayı iple çekiyorum