Merhabalar. Sağlık muayenesi ve aşı ile ilgili önemli olduğunu düşündüğüm bir tecrübemizi paylaşmak istiyorum. Sağlık mauyenesi öncesinde 6 yaşındaki çocuğumuzun hastaneden ve e-nabız üzerinden aldığım aşı kartlarını İngilizce çevirileri ile hazır ettim. Hatta, aile birleştirme süreci sonrasında yerleşeceğimiz FL eyaletinin çocuk aşı takvimi ile çocuğumuzun aşı geçmişinin bir karşılaştırmasını da hazırladım. O karşılaştırmaya göre çocuğumuzun aşı eksiği yoktu. Sağlık muayenesine sadece eşim ve çocuğum girdi. Bayan Dr. Ungan eşimi dinlemeyip her ikisine de, içinde ne olduğunu söyleme zahmetine dahi katlanmadığı birer enjeksiyon yapmış. Keşke muayene öncesinde doktorla görüşseydim. Bu konuyla ilgili ilk hatam. Ertesi gün e-mail ile gelen dokümanda çocuğumuza hayatı yapılan tüm aşıların işlenmediğini ancak çocuğumuzun ABD'deki okul kaydı sürecinde sağlık muayenesine evrak hazırlarken farkettim. Bu da ikinci hatam. Sağlık muayenesi sırasında sağlık personeline durumu anlattım ve elimdeki tüm belgeleri gösterdim. Personel, bunları göstermemiş olsanız çocuğunuza 3 aşı daha yapacaktım dedi. Lütfen dikkat edin.