DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba Herkese,

    Öncelikle burada bilgi paylaşmış olan herkese teşekkür ederim. Viyana'da mülakatım olumlu sonuçlandı. Mülakat günü yaşadıklarımdan kısaca bahsetmek isterim.

    Görüşmem saat 1deydi. Marriot otelin yan tarafındaki girişten 4.kata çıktık. İsmimiz anons edilince evrak teslimi için gişeye geçtik. Asıl talihli benden alınan evraklar;
    -Pasaport
    -Diploma aslı ve fotokopisi (diplomanızın ingilizceye çevrilmiş olması gerekiyor)
    -Amerika vize şartlarına uygun 2 foto
    -Yurt dışında 1 yıldır yaşadığım için police record (ingilizce translate)
    -Banka dökümanları (aldığınız ingilizce hesap dökümü yetiyor, ne kadar paranız var ise onun bilgisini ingilizce veriliyor zaten usd karşılığı falan)
    -Türkiye adli sicil kaydı
    -Evlilik cüzdanı
    -Formül A
    -Formül B

    Eşimden alınanlar ise formül a, formül b, adli sicil hem yurt dışı hem türkiye, 2 fotoğraf,pasaport

    Ben amerikadaki adresimi değiştirmek istiyordum onu kağıda yazmıştım, değiştirebilir miyiz dedim hemen aldı düzeltti (bunu evrak teslim etme aşamasında yapmak daha iyi olabilir) çünkü hepsini o ara kontrol ediyor zaten.

    Daha sonra vize ödemesi için diğer gişeye geçtik. Kredi kartı ile ödemeyi tamamladık. Kredi kartı problem değil hatta mutlu bile oldu görevli 😃

    Ödemeyi de tamamladık ve asıl görüşme için beklemeye geçtik. Yeniden ismimiz anons edilince gişeye ilerledik. Öncelikle yemin ettik. Bundan sonrası 1-2 dakika kadar sürdü 😃 O kadar inanamadım ki buna 😃

    Konsolos Hanım bir iki soru sordu.

    En yüksek eğitiminiz?
    Eşime sordu siz ne iş yapıyorsunuz?
    Yurt dışınada işiniz için mi taşındınız?

    Bu sorulardan sonra evraklar için ekrana bakması gerektiğini söyledi. 15 saniye kadar ekrana baktı ve onayladım dedi 😃 Ben şoklandığım için nasıl yani, sormak istediğiniz başka bir şey yok muydu, tamamlandı mı yani dedim 😃 (Gereksiz al git yani ne kurcalıyorsun:D)

    Ben öyle diyince konsolos hanım kendini açıklama gereği hissetti 😃 Siz sağlık çalışanısınız orada iş bulmanız için herhangi bir sorun yok, evraklarınız da tamam, bol şanslar diliyorum dedi teşekkür ettik çok mutlu olduk şaşkın şaşkın ayrıldık 🙂 Süreçte en zor, en bela şey mülakat alabilmekmiş. Uğur bey ne söylüyorsa A'dan Z'ye hepsini yaşadık bu süreçte:) Hepinize bol şanslar, sabırlar diliyorum. İsteyen, uğraşan, çabalayan herkesin emeğinin karşılığını kat kat almasını dilerim:)

    14 Mayısta vizemiz onaylandı, 15 Mayıs günü sabah saatinde vizemizin basıldığına dair mail aldık konsolosluktan. Biz bugün öğleden sonra teslim alabiliriz sandık ama Pack&Wegden mail bu akşam 7de geldi. Mail gelmeden biz Pack&Weg'e bugün öğlen gidip şansımızı denedik ama hiç denemeyin yani 😃 Mail gelmeden hiçbir şey yapmıyorlar. Yarın sabah pasaportları teslim almaya gideceğiz. Eğer bir sorun yoksa vizede, yarın ayrılacağız. Şimdilik aklıma gelenler bunlar oldu 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @asdads Tebrikler, yolunuz acik olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @asdads Tebrik ederim, surecin devaminda da basarilar dilerim.

  • ⭐⭐⭐

    @ametin-k Tebrikler, yolunuz acik olsun ve surecin devami da su gibi geçsin. Görmek isteyen ışığı buluyor.


  • @asdads tebrik ederim, şimdi bir sonra ki aşama 🙂


  • @dkagan55 teşekkür ederim sizin içinde hayırlı olsun, evet bir sonraki aşamaya hazırlanalım bakalım:)

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   gucarslan gucarslan 

  • @asdads merhaba, öncelikle tebrik ederim. Darısı bizlerin başına 🙂 dosya numaram çok yüksek olmamasına rağmen 2024 deneyimleri sebebi ile korkuyor ve sürecin başında dosyamı Viyana’ya taşımayı planlıyorum. Ancak İngilizce seviyemiz düşük. Orada anlaşamamak gibi endişelerim var. Sizin deneyiminize istinaden sormak istedim, böyle bir problem yaşarsak destek olurlar mı sizce yorumunuz var mı? Ve ayrıca telefon alıyorlar mı mülakat esnasında en kötü translate den destek alırız telefon alıyorlarsa.
    Görüşü olan fikir verirse sevinirim teşekkürler 🙂


  • @Asiye-Akgül merhaba, çok teşekkür ederim darısı sizin başınıza:) Tercüman konularında inanın bir bilgim yok sizi yanlış yönlendirmek istemem. Ayrıca telefon yanımızda katıldık ama translate kullanılmak istenirse ne derler onu da hiç bilemiyorum maalesef. Ama benim deneyimime göre öyle çok uber bir ingilizceye de gerek yok. Basit şeyler soruyor. 1 yıl kadar zamanınız var neredeyse şimdi ufak tefek başlarsanız çok rahat halledersiniz 🙂


  • Ben, eşim ve 7 yaşındaki oğlumuzun Viyana mülakat deneyimidir.
    Uzun bir yazı yazdım umarım sizi sıkmam. Öncelikle bu süreçte bize destek olan, sıkılmadan usanmadan yolumuza ışık tutan @gucarslan (Uğur) Bey'e, @Lumos (Tuba) Hanım'a, diğer forum yöneticilerine, bilgisini paylaşan tüm forum üyelerine; yani YeşilkartForum ailesine şükranlarımı sunuyorum. Sık iletişimde kaldığımız ve kendisine çokça bilgi danıştığım @Revolter (Fatih) arkadaşımız ve eşine, @MMT (Muhammet) arkadaşımıza, Sağlık kontrolünde tanıştığımız @asdads (Nergiz) Hanım ve eşi Mehmet Can'a selamlarımızı ve sevgilerimizi iletiyorum.

    Dosya Taşıma:
    29 Şubat 2024, Forumda bir arkadaşımızın Viyana kabul mesajından sonra mail attım. Yaklaşık 20 dk sonra olumlu yanıt verdiler. 15 Mart 2024 tarihinde ise mülakat tarihimiz 16 Mayıs 2024 saat 13.00 olarak verildi. Yeşil pasaportumuz olduğundan Schengen süreci hakkında bir bilgim yok maalesef.

    Viyana Yaşam ve Ulaşım
    Ülkede Almanca konuşulsa da hemen herkes İngilizce biliyor ve çok da yardımcı oluyorlar. Bir de adım başı bir Türk'e rastlamanız çok olası.
    Havaalanına indikten sonra Kırmızı olan ÖBB (Avusturya Demir Yolları) treni ile şehir merkezine ulaşabilirsiniz. Alt kata indikten sonra kırmızı otomatlardan kredi kartı veya nakit ile biletlerinizi alabilirsiniz. Biz üç kişilik aile için yaklaşık 59 Euroya 1 haftalık bilet aldık. Bu bilet ile Viyana şehir merkezindeki tüm toplu taşıma araçlarını kullanabilirsiniz. Ayrıca bir de havaalanından şehir merkezi sınırına kadar olan kısım için 2 Euroluk bilet daha almanız lazım. Hangi hattı kullanacağınız konusunda Google haritaları, ÖBB'nin kendi uygulamasını veya internet sitesini kullanabilirsiniz. https://fahrplan.oebb.at/webapp/
    Şehir içi ulaşım gerçekten çok kolay. Birkaç tedirgin yolculuktan sonra hemen çözüyorsunuz. Bu arada toplu ulaşım araçlarına binerken bilet göstermiyorsunuz ama yanınızda taşımanız lazım. Biz 1 hafta kaldık kimse bize bilet sormadı. Ama kontrol esnasında yanınızda geçerli bir bilet yoksa ceza kesiyorlarmış. Youtube'da bu ulaşım sistemi ile ilgili videolar mevcut.

    Sağlık Kontrolü - 14 Mayıs Salı 09.00
    Buradaki işimiz yaklaşık 2 saat sürdü.
    08.55'te görevli bizi içeri davet etti. Görevliler gayet kibar ve yardımsever. Bizden önce 2 yabancının vize sağlık kontrolü vardı. Çıkışımız 11.05'i buldu. Orada tanıştığımız Nergiz-Mehmet Can çifti (umarım doğru yazmışımdır) ve Muhammet arkadaşımıza selamlarımızı iletiyoruz.
    İstenen belgeler:
    Case no yazılı davet mektubu (Sadece case noyu yazdı geri verdi.)
    Pasaportlar
    Aşı kartları
    Amerika'daki adres belgeleri.

    Bizi önce bireysel olarak genel sağlık bilgilerini doldurmak ve tansiyon ölçümü yapmak için bir odaya aldılar. Dil konusunda eşler birbirine yardımcı oluyor ve birlikte muayeneye girebiliyor.
    Sigara kullanıyor musunuz?
    Daha önce bir ameliyat oldunuz mu?
    Kalp vs bir rahatsızlığınız var mı?
    Başa bir sağlık probleminiz var mı?
    Düzenli kullandığınız bir ilaç var mı?
    Psikolojik bir rahatsızlığınız veya düzenli kullandığınız bir ilaç var mı? vb. genel sorular sordular. Hepsine hayır deyip geçtik. Biz cevap verdikçe görevli doktor (veya hemşire emin değilim) bilgisayarda formu doldurdu. Daha önce olduğumuz aşıları forma işledi. Bu noktada aşı konusuna açıklık getirelim:
    Eşim ve benim aşı kartlarımız yoktu. Ayrıca Türkiye'de antikor testi yaptıramamıştık ve aşı da olmamıştık. Sadece Covid aşısını (Sinovac) yaptırmıştık. Siz de mutlaka Türkiye'de yaptırın. Nergiz Hanım ve eşinin tecrübesinden de görebileceğiniz üzere normalde 3 aşıdan fazlasını yapmıyorlarmış ve araya bir iki gün koyuyorlarmış. Tüm aşılar toplam 4 tane oluyor. Ancak mülakat öncesi sağolsun @Revolter (Fatih) arkadaşımızın tavsiyesi üzerine doktora Türkiye'de eski aşı kayıtlarımızın maalesef bulunamadığını ama eşim ve benim çocukken su çiçeği geçirdiğimizi belirttik. Bu durumda su çiçeği aşısının atlanabileceğini söyledi. Eşim ve ben sol 2, sağ 1 olmak üzere toplam üçer aşı olduk. Bu durumda sadece aşılara ayrıca 312 Euro ödemiş olduk. Eğer Türkiye'de aşılarınızı olabilirseniz burada aşı ile uğraşmaz ve bu parayı ödemek zorunda kalmazsınız.

    Ardından ayrı bir muayene odasında üzerimizde sadece iç çamaşırlarımız olacak şekilde muayene edildik. Bu odada genel fiziksel kontroller yapıldı, kan alımı ve aşılarımız yapıldı ve muayenemiz bitti. Aşılarımız orada yapıldığı için adımıza sarı renkli birer aşı kartı düzenlendi ve bizi X-Ray (Röntgen) çekim merkezine gönderdiler.

    Röngten Merkezi:
    Buradaki işimiz toplamda 1 saat 10 dk sürdü.
    Dr. Molnar Kliniğindeki görevli bize bu merkeze nasıl gidileceğini anlatan Google haritalardan alınmış bir yol tarifi çıktısı verdi ve yolu tarif etti. Dr. Molnar ofisinden çıktıktan sonra sola gidiyorsunuz. İleride 5A numaralı otobüse binip belirtilen durakta iniyorsunuz. Durak isimleri otobüste yazmadığından biz Google haritalar üzerinden takip ederek ineceğimiz durağı bulduk.
    Merkez, herkesin söylediği gibi çok kalabalıktı. Girişte kiosktan ikinci sıradaki bölüme tıklayarak numaranızı alın. Hemen çağırıyorlar. Dr. Molnar kliğinden verilen kağıtları ve pasaportlarımızı verdik girişimiz yapıldı. Ardından soyadınız ile seslenmelerini bekledik.Telaffuz konusunda zorlanabildiklerinden kulağınızı açıp tetikte olmanızda fayda var. Soyadımızla seslenip bizi birer soyunma odasına yönlendirdiler. Üstümüzü çıkarıp bekledik. Diğer kapıdan doktor kapıyı açıp röntgen odasına aldı, ekranda doğum tarihimizi gösterip doğru olup olmadığını sordu. Onayladıktan sonra göğsünüzü röntgen cihazına dayayıp derin nefes alıp beklemenizi söylüyor. Röntgen çekiminden sonra sonuç CD'sini almak için bekledik. Yine soyadımızla seslenip içerisinde CD olan zarfı bize verdiler. Bu noktada CD'yi teslim alıp lütfen bilgileriniz doğru mu diye kontrol edin. Muhammet arkadaşımıza verilen CD'de doğum tarihi hatalıydı ve başka bir gün gelip alması gerekti. Kendisi mülakat deneyiminde buna değinecektir.

    Konsolosluk Mülakatı
    Mülakatımız 16 Mayıs 2024 saat 13.00'daydı. Saat tam 13.00'da Merriot Hotelin yanındaki girişten 4. kata çıktık. Girişteki güvenlik görevlileri işlerini çok ciddiye alıyorlar ve çok gerginler. Ama içerisi öyle değil. Girişte eşyalarımızı X-Ray cihazına koyup kontrol sonrası geri aldık. Telefonla içeri girebiliyoruz. Güvenlik görevlisinin elindeki listeden ismimiz kontrol edilerek içeriye telefonla bildirildi. Ardından bekleme salonunda oturup ismimiz ile çağrılmayı bekledik. Bir süre sonra soyadımız ile anons edilerek ailece 5 numaralı bankoya yönlendirildik. Sevgili Alize Hanım oradaydı ve güleryüzle hoş geldiniz diyerek bizi karşıladı. Evraklarımızı aldıktan sonra seyahat planımızı sordu. Biz de Cumartesi uçağımız olduğunu belirttik. Söz vermeyeceklerini ama ellerinden geleni yapacağını söyledi.
    Benden istenen belgeler:
    Formül A
    Formül B
    Diploma Orjinali ve fotokopisi (Benimki İngilizceydi)
    Banka dökümanları (Biz 3 kişilik aile olarak 20K usd gösterdik.)
    Sabıka Kaydı
    Aile cüzdanı
    İki adet fotoğraf

    Eşimden istenen belgeler:
    İki adet fotoğraf
    Formül A
    Formül B
    Sabıka Kaydı

    7 yaşında oğlumuz için istenen belgeler:
    İki adet fotoğraf
    Formül A

    Ardından yan bankoya geçip 330usd x 3 = 990 usd ödeme yaptım. ve Tekrar bekleme alanına geçip bekledik.
    Soyadımızla anons edilince ailece bankoya geçtik. Yine güler yüzlü bir karşılama sonrası Konsolos hanım ile görüşmemiz 2 dk kadar sürdü.
    K: En son nereden mezun olduğunuz?
    K: Kendi mesleğinizi mi yapıyorsunuz?
    K: Amerika'da tanıdıklarınız var mı?
    K: Amerika'da nereye yerleşmeyi planlıyorsunuz?
    Yaklaşık 1 dklık süren bu konuşma sonrası ekrana 15-20 sn bakıp bize döndü ve her şey harika görünüyor tebrikler diyerek oğlumuza Amerikan bayrağını verdi. Alize Hanım'dan Cumartesi döneceğimizi öğrendiğini, ellerinden geleni yapacaklarını, ancak bunun bir bilgisayar işlemi olduğu için söz veremeceklerini söyledi. Bizden haber bekleyin diyerek bizi uğurladı.

    Pasaport Teslimi
    Ertesi günü yani 17 Mayıs 2024 Cuma günü sabah statümüz önce AP ardından Issued olduktan yarım saat kadar sonra 11.38'te konsolosluktan mail geldi. Pasaportlarımıza vizemizin basıldığını, 12.00-13.00 arası öğle arası olduğunu, saat 13.00'dan sonra saat 14.00'a kadar gelip almamız gerektiğini belirtmişler. Cuma günleri 14.00'da kapatıyorlarmış çünkü.
    Fatih arkadaşımız ve eşi ile öğle arası oradaydık. 12.38'te tekrar mail atıp 13.00'a kadar beklemize gerek olmadığını gelebileceğimiz belirtidi. Biz de yukarı çıktık. Muhammet arkadaşımız da hemen arkamızdan geldi. Ben eşim ve oğlum adına pasaportlarımızı aldım. Asansörle aşağıya inince kontrol etmek istedim ve eşimin pasaport numarasının hatalı yazıldığını farkettim. Hemen yukarı çıkıp görevliye durumu bildirdim. Beni tekrar içeri aldılar. Alize Hanım'a pasaport numarasının hatalı yazıldığını belirtince oturup beklememi hemen yenisini basacaklarını belirtti. Sağolsun yarım saatte yeni vize basıldı ve oradan pasaportlarımızı alıp ayrıldım.
    Viyana'da mülakata girecekler için umarım yol gösterici bir deneyim yazısı olmuştur. Dileyen herkesin en kısa sürede vizesine kavuşması umuduyla herkese sevgiler.


  • @mamudo Biz de sizin güzel haberinizi bekliyorduk😌 Tebrik ediyorum sizi ve güzel ailenizi 🙂 Yeni hayatınızda bol şanslar dilerim🥰

  • ⭐⭐⭐

    @mamudo Tebrikler, surecin devaminda da basarilar dilerim. Umarim en kisa surede hayallerinize kavusursunuz. Viyana'ya selamlar...


  • Öncelikle bu deneyimi okuyan herkese merhabalar.
    Yazıma bu süreçte yazdıkları yazılarla, verdikleri bilgilerle ve sürecimde doğrudan katkıları olan başta Sayın @gucarslan , Sayın @crazycells ve Sayın @lumos olmak üzere tecrübelerini paylaşarak hiç tanımadığı kişilerin hayatına dokunan ve bunu görev edinen herkese derinden saygılarımı sunuyorum, gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte sürekli iletişim halinde olduğumuz ve sürecin her aşamasında gerekli aksiyonlar üzerine beraber düşündüğümüz Sayın @hsn-kartal ‘a, keşke daha önce tanışabilseydim diye hayıflandığım Sayın @mamudo ve ailesine, sürecimde beni kendileri gibi gören ve iyi dileklerini üzerimden eksik etmeyen Sayın @salih-atilla ve Sayın @yusufalak ‘a çok teşekkürlerimi iletiyorum.

    Yazımı biraz uzun tutmak istiyorum çünkü bu durum 6 Mayıs 2023 günü başlamadı benim için, çok daha eskiye dayanıyor. Bu aşamada doğrudan deneyimle alakalı kısımları okumak isterseniz alt kısımda koyu şekilde belirttiğim alt başlıklara geçiş yapabilirsiniz. 2017 yılının ilk çeyreğinde hatırlamadığım bir zaman aralığında başlangıç itibariyle etik değerler üzerine kendi içimde yaşadığım münaza sonrasında çok fazla konuda kendimle yüzleşme fırsatım oldu, akabinde de Platon'un mağarasından ilk kez dışarı çıkmamla başladı bu süreç. Artık o mağaraya geri dönemezdim ve dışarıda da bilmediğim bir hayat vardı. İlk başlarda dışarıdaki hayata alışmaya çalışırken hızlıca bu sorunu bu şekilde çözemeyeceğimi anladım. Yeniden başlamam gerekiyordu, en temelden yeniden inşa etmem gerekiyordu hayatımı. Bu sırada hızlıca göç etmek istediğim ülkeleri netleştirdim kendi içimde. Listemde 3 ülke vardı, hepsi de okyanus ötesi. Lakin sadece bir tanesi bana biraz daha ulaşılabilirdi ki o yolda da çok engeller vardı. Bir tanesine şans faktörü haricinde ulaşma imkanım yoktu ki hayat bana zaten benden birşey koparmadan birşey vermediğini çok kez tecrübe ettirmişti. Diğeri zaten benim için imkansıza yakındı. Bu süreçte biri için çeşitli planlar yaptım lakin dediğim engeller her seferinde karşıma çıktı. Bu süreçte de Şans faktörü haricinde imkanım olmayan yolda da şansımı denemekten hiç geri durmadım.

    Bu kısımdan sonrasında doğrudan ABD sürecimi anlatacağım. 2017 yılından itibaren hiçbir seneyi boş geçmeden başvurdum. Her seferinde yeni fotoğraf çekildim, pasaport zorunluluğu geldiğinde 3 senelik pasaport çıkardım ve bu forumla tanıştım. Üye olmadan aslında sürecin de detaylarına hakim olmadan biraz forumu okuduğumu hatırlıyorum. O zaman sormuştum kendime, ''acaba birgün ben de bu foruma üye olup ben de birşeyler yazabilecek miyim'' diye. Tabi her seferinde aynı heyecanla başvurmaya devam ettim tek bir sene dışında. Eşimin talihli olduğu sene ki o sene kendi küçük dünyamda hiçbirşeyin kontrolü bende değildi. Takvimler bu sefer 2022 yılının Ağustos ayını gösteriyordu. Hayatımda o güne kadar aldığım en kötü haberi aldım ve Ekim sonunda da acı bir veda yaşadım. Çok zor geçen bu 2 aylık sürecin sonunda Kasım ayının ilk haftası yaşadığım şehre geri döndüm. 7 Kasım günü eşim anıların arasında hükümlü gibi kaldığımı görmüş olacak ki ''Çekilişin yok muydu, gel dışarı çıkalım fotoğraf çekilelim hem benim için de başvurursun bu sefer'' diyerek fotoğrafçıya götürdü beni. Tabi nasıl fotoğraf çekildik nasıl başvuruyu yaptım hiç hatırlamıyorum, nefes alabilmek için çıkmıştım dışarıya zaten. Takvimler bu sefer 6 Mayıs 2023' ü gösteriyordu, kabus gibi geçen 9 ayın sonrasında sonuçların açıklanacağı bile aklımda değilken bir telefon geldi ''Abi bize bu sene de çıkmadı, var mı sizde bir gelişme?'' Hemen bilgisayarın başına geçtim, kontrolleri yaptım 7. denememde de aynı ekranı görmüştüm. Sonrasında ise daha önce hiç görmediğim bir ekranla karşılaştım. Eşim ilk denemesinde talihli olmuştu. O gün hiçbir şey yapmadım, yapamadım. Sevinebilmek duygusuna o kadar yabancı olmuşum ki nasıl sevinildiğini unutmuşum aslında onu farkettim o zaman.

    Sonrası malum, Foruma bu sefer üye oldum ve sormaya-okumaya başladım. DV2023 talihlilerinin süreci önümüzdeydi, çok kısa bir zaman içerisinde tek tek her mesajı sanki 2023 talihlisiymişim de kazandığımı yeni öğrenmişim gibi okudum. Okuduklarım tek bir sonuca çıkıyordu, Sayın @gucarslan 'ın da dediği gibi Ankara'nın performansına teslim olmamalıydım. 2 planım vardı, biri dosyamı oturumsuz taşıyabilmek için her kapıyı çalmak ki süreç başlar başlamaz bu yolu aktif olarak denedim diğeri ise eğer oturumunuz olursa dosyanızı taşırız diyen konsoloslukları not alıp sürecin bitimine 5-6 ay kala en mantıklı seçenek için eşim üzerinden en hızlı şekilde gerekli koşulları sağlamak. Haziran ayı biterken her konsolosluğa atacağım mailleri tek tek yazıp kıtalar şeklinde klasörledim. Eylül ayında da sürecimi takip edebileceğim çok güzel bir excel tablosu hazırladım. Şubat ayında Viyana Konsolosluğundan ilk mutlu haberler alınınca tekrar kendimi hatırlatmak için mail attım. Dosyamızın kendi notlarında olduğunu ve numaramızın cut off sınırının altında olduğu vakit dosyamızı taşıyacakları şeklinde dönüş olunca teşekkür ettim-saygılarımı sundum ve rahatsız etmemek için başka hiç mail atmadım. Nitekim 2 hafta sonra açıklanan bültende dosya numaramız cut off sınırının altında kaldı ve mülakat planlaması yapıldı.

    Sağlık Kontrolü(13.05.2024)
    Mülakat maili aldıktan sonra herkes gibi bende ilgili kliniğe mail attım ve randevu aldım. Muayene günü muayeneden önce fotoğrafımız çekildi, güncel adresimizi ve Amerikada gitmeyi planladığımız adresi yazdığımız bir form doldurduk. Daha sonra bir müddet bekledik ve sonrasında boy/kilo/tansiyon ölçümü yapıldı, düzenli ilaç kullanıyor musun-daha önce ameliyat oldun mu soruları soruldu, antikor testleri ve ameliyatlarla alakalı verdiğimiz evraklar incelendi. Akabinde başka bir odada kan alındı, eksik aşılar yapıldı refleks testi yapıldı. Daha sonra ise olduğumuz aşılara göre bir ücret ödedik ve Röntgen testi için bize verilen adrese gittik. İlk girişte sıra almak için çoktan seçmeli 3 şıklı ekrandan 2. sıradaki kısma tıklayıp B ile başlayan sıra numaramızı aldık. Burada da giriş işlemlerimizi yaptıktan sonra soyismimiz okundu, röntgen çekildik ve 20 dk kadar sonra da CD'mizi alıp ayrıldık.

    Tabi ben mail içerik çıktılarına kadar hazırlamıştım ama sağlık muayenesinde verdiğimiz evraklar ;
    -Pasaport-Antikor Test Sonuçları-DS-260 Onay Sayfası-Geçmiş ameliyatlar ile ilgili dökümanlar.

    Mülakat Günü(16.05.2024)
    Yaklaşık olarak mülakattan 6 saat önce başladığımız güne mülakata 2 saat kala Marriot otelin önünde bulduk kendimizi. Daha sonra Sayın @mamudo ve ailesi ile yüzyüze tanıştık. Tam saat geldiğinde ise konsolosluğa ilk adımımızı attık. Güvenlik kontrolü aşamasında pasaportlarımızı teslim ettik. Evrak teslim aşamasında Sevgili Alize hanımla tanışabildiğimiz için çok mutlu olduk, biraz konuşma fırsatımız oldu herşey için herkes adına teşekkürlerimizi dile getirmeye çalıştık 😊

    Daha sonra asıl talihli eşimden istenen evraklar;
    -(2 Adet fotoğraf)-(Diploma aslı-Fotokopisi-Yeminli tercümesi)-(Formul A belgesi)-(Formul B belgesi)-(Arşiv kayıtlı Adli sicil kaydı(E-Devletten alınan ingilizce hali))-(Evlilik cüzdanı aslı-fotokopisi)-(Maddi yeterlilik dökümanları)

    Benden istenen evraklar;
    -(2 Adet fotoğraf)-(Formul A belgesi)-(Formul B belgesi)-(Arşiv kayıtlı Adli sicil kaydı(E-Devletten alınan ingilizce hali))

    Mülakat aşamasında güler yüzlü bir Konsolos hanım karşıladı bizi, önce verdiğimiz bilgilerinin, dökümanların doğruluğu üzerine yemin ettik akabinde eşime en yüksek dereceden mezuniyeti ve mezuniyet yılı, evlilik tarihimiz ve nereye gitmek istediğimizi sordu Konsolos Hanım. Akabinde vizemizin onaylandığı bilgisini verdi. Çok kısa sürdü, başka soru sorulmadı.

    17.05.2024 Günü pasaportlarımızı teslim alabileceğimiz yönünde bilgilendirme maili aldıktan sonra Sayın @mamudo ile konsolosluk binası önünde buluştuk, daha sonra pasaportlarımızı teslim aldık, bu esnada Sevgili Alize hanım ile biraz konuşabilme imkanımız oldu, özel olarak bir selam daha ilettim, çok mutlu oldu daha sonra vedalaşıp ayrıldık.

    Eşim ve ben bu yolda DV2023 ve bizden önce mülakat deneyimi yaşayan DV2024 talihlilerinin ayak izlerini takip ederek yürüdük, umarım gelecekte de aynı yolu yürüyecek kişilere bir nebze ışık olabildiyse bu deneyim ne mutlu bana.
    Saygılarımla.


  • @Revolter senin adına çok sevindim. hayırlı uğurlu olsun aileniz adına. yeni hayatınızda başarılar ve mutluluklar dilerim...


  • @Revolter tebrikler, yolunuz açık olsun. Gönlünüzden geçtiği gibi, hayallerinizdeki planların bu süreçteki gibi en az sıkıntı ile gerçekleşmesi dileğiyle 🙏🏻🍀🧿


  • @mamudo Abi vizeniz kutlu olsun, umarım tekrar karşılaşmak nasip olur, saygılarımla 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Revolter Tebrik ederim, gercekten belirsizlik kadar insani yoran bir parametre yok sanirim. O limbo hali... Neyse simdi kutlama zamani, kutlamalarinizi sakin ertelemyin, aceleden atlayinca insan eksik kaliyor. Surecin devaminda da basarilar, buralarda gorusmek dilegiyle su gibi bir surec diliyorum.
    yes usa


  • @Revolter bu forumla tanış olduğumdan beri en çok vize almasını istediğim talihlilerden biriydin senle ilk irtibat kafamı kurcalayan bir soruya verdiğin içten cevap ve ondan sonra bu formdaki her deneyimi okuma motivasyonuydu aldığın vize nasibin ve kısmetindi allah yolunu açık etsin hayallerin gerçekleşsin senden bir gün önce 3 aylık ıstırab sonunda ben ve @yusufalak mulakat maili aldık bu gruptan bir diğer kardeşimizle beraber unganlardan randevuyu oluşturduk 3 temmuzda konsolosluğa beraber gideceğiz nasipse olur diyoruz ayrıca sırası az kalmış 3 kardeşimiz ve biri amerikaya giriş yapmış biride temmuzda gidecek süreci tamamlamış 2 kardeşimiz var süreci tamamlayabilirsek hepimiz abd de farklı eyaletlerde olacağız ama türkiyeden miras kardeşliğimizi sürdüreceğiz senide bekleriz inşallah hep birlikte abd buluşuruz şimdi kal sağlıcakla işin çok daha bavulları hazırlayacaksın vizen kutlu hayatın mutlu olsun kardeşim


  • @mamudo abi ben de sizlerle tanıştığıma çok memnun oldum. Umarım her şey gönlünüzce olur, yolunuz açık olsun. Viyana’daki muhabbetimiz benim için güzel bir destek oldu, teşekkür ediyorum. Ben de en kısa zamanda deneyimimi paylaşacağım. Sevgiler.


  • @mamudo detayli anlatiminiz icin kendi adima tesekkur ediyorum. Yeni hayatinizda size ve ailenize saglik, huzur ve mutluluk diliyorum 🙏🏼


  • @Revolter abi tekrardan hayırlı olsun. Yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum. Selamlar


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum