DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Mehmet-Fatih-Aslan
    Şu an ki durumunuza göre forumunuzu doldurmanız sizin için en mantıklı seçenek, case numaranız cutoff olduğunda aos için hazırlıklarınızı yapar Amarika’ya en uygun zamanda giderek sürecinizi başlatırsınız. Hangi vize türünde olursa olsun, Amerika’ya giriş hiçbir zaman garanti değildir. Amerikan sınır polisinin turist vizenizle ülkeye girişinize izin vermeme ihtimali her zaman mevcut. Yine de sizin süreciniz ve sizin kararlarınız, ilgili aos başlığını dikkatlice okuyup şu an mevcut süreçlerine devam eden DV24 talihlilerinin deneyimlerinden yararlanın. Bol şanslar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xemre tebrikler, sizden sonra kardesiniz de mi talihli oldu? 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @xemre, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Sonunda kardesime de GC alma hakki cikti. Kendisinin numarasi 21binler de. Uzun zamandir foruma girmedigim icin soyle bir gecmis senelerin tecrubelerini yuzeysel okudum da. Ne olmus yahu ortalik karismis. Ankara cok dusuk sayilarda vize isliyor.
    Yalan degil. Ben de kardesim sonunda geliyor diyerek sevinirken birden bir korkuya kapilmadim da degil. Gordugum cogu kisi Viyana kapilarina dayanmis. 3. Viyana Kusatmasi bitmeden umarim kardesim de kapiya dayanabilir.
    Su bir kac gunde birlikte formu doldurmayi dusunuyorduk fakat merak ediyorum da oncesinde konsolosluklarla mesajlasip bir teyit mi almayi beklemeli yoksa. Direk Viyana secip sonrasinda mi ugrasmali bununla?

    kardesinizin schengen vizesi var mi?


  • Merhabalar ben 2025 talihlisiyim de yurtta kalıyorum. ds260 formunda permanent adress kısmına aile evimi yazsam daha mı iyi olur. Resmi ikametgahım da aile evimde ama ilk başvurumda yurt adresimi girdim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nvrgbck, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells

    Yanıtınız için teşekkürler, evet 3 vize başvurum da 214(b)’den red edildi. En çok 2005’te neden vizemin iptal edildiğine takılarak sormuşlardı. Ds160’a 2005’te vize aldığımı ve havalimanından geri çevrildiğimi yazmıştım. 2005 vize iptalim sorun teşkil eder mi ? Ayrıca numara 9xxx in en başlarında. Sıra gelir mi ? Yoksa başka ülkelere taşımaya mı bakayım ? Schengen vizem mevcut. Pasaportumda 5 ülke ziyareti var.

    gocmen olma isteginizden dolayi daha once red almissiniz, ama zaten su an gocmenlik basvurusu yaptiniz, yani bu nedenden dolayi green card sureciniz etkilenmez.

    dosya numaralarinin dv2025'te nasil gittigini hep beraber gorecegiz... onceki yillarin deneyimlerini okuyup her turlu duruma hazirlikli olmanizi tavsiye ederim...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ertugrulkndmr, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar
    Ds260 formunu doldurma sırasında adres aşamasını doldurduktan sonra save tıklıyorum ama “you have encountered an application error” hatası alıyorum. Bu hata yoğunluktan kaynaklı bir hata mı yoksa benim birşeyleri yanlış yaptığımdan mı kaynaklı.
    Şimdiden teşekkürler

    hatanin ekran goruntusunu gonderin isterseniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ozlemus, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @gucarslan teşekkür ederim hocam. Bir şey daha sormak istiyorum. 4 yıllık lisans mezuniyetim var 2015te. Bir de 2 senelik ikinci öğretim kaydım vardı üniversitede ancak bu sene harç yatırmadım ve kaydımı yenilemedim. Onu Ds-260 ta nasil belirtmeliyim?

    Eger devam etmeyi dusunmuyorsaniz o durumda yazmaniza gerek yok...


  • çok teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Lamineure, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhaba,
    Eşim Rus vatandaşı o da talihli oldu bu sene. Sorunumuz şu ki, biz evlendikten sonra oturum dahi herşeyi eski soyadiyla yürütmeye devam ettik. Sadece evlilik cüzdanı mecburen benim soyadım yazıyor. Su an pasaportu ve tüm doğum evrakları vb herşey eski soyadı ile. Greencard eski soyadı bilgileri ile doldurup sd260 formu dahil tüm işlemleri bu şekilde yürütmek mi doğru olan ? Yani mülakatta sadece evlilik soyadı farklı diye evlilik cüzdanını göstermem bir hak kaybı yaşatır mi ? Çünkü Rusya da su an soyadını değiştirip benim soyadına cevirmek istesek inanılmaz uzun ve zorlu bir süreç olur. İmkansız bizim için. Ne yapmam gerekiyor çıkmaza girdik 2 gündür düşünüyoruz kara kara form önümüzde açık hersey tamam bu sorunu asamiyoruz. Bu arada 5 senedir Türkiye'de resmi olarak evli ve oturum iziniyle yaşıyor vatandaşlık başvuru hakkı olmasına rağmen başvurmaya hiç ihtiyaç duymadık . Şu an greencard ona çıktı bende eşi olarak sistemde cikiyorum. Bu işlem mülakatta red olayına mi sebep olur. Ds 260 a bu eski pasaportla devam edilir mi ?
    Yani Rus konsolosluguna gidip evlendik bütün evrakları değiştirin de demedik çünkü pasaportu zaten yeni olduğu için bu şekilde kullanmaya devam ettik çünkü malum Rusya da bu işler çok yavaş ve karmaşık, hayatımızı bu şekilde sürdürüyoruz evlendigimizden beri.

    esinizin pasaportunun gecerlilik suresi nedir?

    insanlar farkli ulkelerde farkli isimlere sahip olabilirler, sizin yapmaniz gereken esinizin tum isim-soyisim kombinasyonlarini forma eklemek olmali.

    Green Card mulakatinda kullanacaginizin pasaporttaki isim neyse formlari da o sekilde doldurabilirsiniz, bir sorun yasamazsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Wefan-Maharramova, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    @crazycells ben ds 260 formunu doldurdum ama amerika adresini sayfa da bi video vardı ordaki gibi not aviable yet ve none yaptım sorun olmaz dimi mülakata davet aldıktan sonra değiştiricem sorun olmaz dimi?

    hayir, sorun olmaz. Mulakat tarihi aldiktan sonra bu bilgileri guncelleyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mehmet-Fatih-Aslan, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar siralamam 24k aos yada dosya taşıma yapacak olsam bile, ds 260 formunu şimdiden Ankara olarak doldurup yollamam gerekiyor doğru mu anladım.

    Su an ABD'de olmadiginiz icin soruyu USCIS diye cevaplamayin. Ankara olarak cevaplamaniz daha dogru...

    Daha sonra AOS yaparsaniz, zaten bu cevaplarin bir onemi kalmayacak. AOS sureci, I-485 ile ilerliyor, DS-260 ile degil...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mikail-0, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar herkese, green card bana da çıktı ama dosya numaram 21k’larda Türkiye’den mülakat almam ne kadar mümkün, imkansız mı, önceki senelere göre falan bilginiz varsa cevaplarsanız çok mutlu olurum boşuna hevese kapılmayayım. teşekkürler

    Henuz DV2025 sureci baslamadigi icin bu sorulari cevaplamak mumkun degil...

    Su an yapmaniz gereken onceki yillarin basliklarini okuyup, kendinizi olabileceklere (mumkunse en zor senaryoya) hazirlamak...


  • Eşimin eski resmi evliliği olmayan birinden (rusya da bu yasal olarak serbest) 2 çocuğu var. Başvuru sırasında haliyle doğru bilgi vermek adına bunları da belirtmiştik. Eşime greencard çıkınca beni ve iki çocuğa da listede gösteriyor. Şimdi 2 çocuğun daha ds260 formlarını doldurmak zorunlu mudur? Çocuklar bizimle şu an gelmeyecekler . Daha sonra gelecekler diye işaretledik formlarımıza da. Yoksa hiç gelmeyecekler mi demek gerekiyor?


  • @crazycells çok sağolun. Peki Ankara seçip daha sonradan abd ye gidip aos surecini başlatmak ile. Şuan abd ye gidip 1 ay sonra ds 260 i ordan abd seçerek yollayip, aos sürecini başlatmak arasında bir arti yada eksi yanı olurmu benim için. Yoksa birşey farketmezmi

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @evrentnrkl, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Tekrardan herkese merhaba merak ettiğim bir konu vardı bilginiz var mı acaba Forum’da bulamadım. Case number önemi nedir yani bunun son 3 rakamını yad 2 rakamını saklamak ne ifade ediliyor. Herhangi Biri öğrendiğinde bir şey oluyor mu?

    Bu konuda telas etmenizi gerektiren ciddi bir durum yok. Ama bunun asil nedeni forumdan gelebilecek degil, sizin cevrenizden gelebilecek problemleri engellemek... Bazi arkadaslarin (ozellikle de yeni bosanmis veya bosanma surecinde olanlar) cevrelerindeki sahislardan gelebilecek problemleri onlemek icin boyle bir onlem aliyoruz. Dolayisiyla telaslanip telaslanmamak tamamen size kalmis...

    Son 2 veya 3 karakter zaten forum analizlerinde bize lazim olan kisim degil... Birinin dosya numarasinin 4005 veya 4006 olmasi forumdaki analizleri etkilemedigi icin o kismin kapatilmasini tavsiye ediyoruz...


  • @crazycells merhaba . Eski soyadına ait pasaport tarihi 2028 e kadar geçerli. Rusyaya gidip değiştirmek istersek hem çok uzun bir süreç hem de aşırı yorucu. Başka bir arkadaş yeni soyadı ile pasaport gerekli diyor. Biz mevcut pasaport ile başvuru yapsak bu şekilde tüm süreci yönetebilir miyiz? Şayet öyle ise ds260 formunda (hak sahibi de rus uyruklu olan eşim) soyadını evlilik cüzdanında bana ait olan soyadı ile mi yoksa pasaporttaki gibi eski soyadı ile mi doldurmam gerekiyor?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Arya, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Herkese merhaba, B1/B2 konu başlığı altında sorduğum soruya istinaden aldığım cevapta 11 Haziran da bulunan turist vizesi başvurumun olumlu sonuçlanması için DS260 formunu görüşme sonrası doldurma kararı aldım fakat Sayın @crazycells başka bir başlıkta formu doldurmanın Eylüle kadar zamanı olduğunu yine bu başlıkta ise Sayın @gucarslan formu 5-10 gün gibi bir sürede doldurmamız gerektiği ile ilgili yazı paylaşmış benim için doğru süreç nedir yardımcı olabilir misiniz? Ayrıca aktif schengen vizem bulunmakta ama case numaram 2K olduğu için Ankara’yı mı beklemeliyim? Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler🙏

    Yillari karistirdiniz sanirim 🙂 DV2025 surecine bakarsaniz Eylul ayinda bitecegini gorebilirsiniz ama 2025 Eylul... Bu tarihe kadar tum sureci bitirmis olmalisiniz...

    alt metni

    ( @sevgilisena @gucarslan )


  • @cebrailoz yanıtınız için teşekkür ederim öncelikle. anladığım şu: sign and submit sayfasında
    "Did anyone assist you in filling out this application? Sorusuna "yes" diye cevap verip kendi bilgilerimi gireceğim.
    Altındaki e-signature bölümünde ilgili metin sonrasi eşimin case number ını gireceğim.
    Bir altinda bulunan "enter your passport number" bölümüne formdaki aile üyesinin pasaport numarasını gireceğim. bahsettiğim sayfa bu. doğru mu anladım?
    sign and submit page.png görsel url)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @jackie, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Selam herkese, arkadaşlar ben 2025 GC başvurusunu eşimle birlikte yaptım bana çıkmadı ama eşime çıktı GC ve şöyle bi sorun var şu an biz geçen yıl Mayısda evlendik ve eşim benim soyismimi götürdü ancak yalnız evlilik belgesinde eski soyisminden benim soyismime geçtiği kayıtlı, yani düğünden sonra ne kimliği yeniledik, ne pasaportu öylece eski soyismiyle kaldı ve Ekim ayında GC başvurusunu da mecbur eski soyismi ile yaptık. Yani şu an sorun şu başvuruyu eski soyismi ile yaptık aslında heryerde o soyismi geçiyor çünki kimlik ve pasaport değişimi yapnadık diye hala o soyisminde gibi gözüküyor şimdi biz mülakata gittiğimizde ve ya belgeleri gönderdiğimizde nasıl bir sorunla karşılaşacağız acaba bi fikriniz var mı? Pasaportu kimliği falan yenileyelim mi ve ya evlilik belgesini tercüme ve resmi onaylatdıkdan sonra acaba sorunu çözmemize yardımcı olur mu? Böyle bir tecrübeye sahib arkadaşlar ve ya bu konuda bilgisi olan arkadaşlar lütfen bilgilendirme yapa bilirler mi? Önceden teşekkürlür.

    ABD'de hangi ismini ve soyismini kullacaksa o sekilde DS-260 formunu doldurun. Diger tum isim+soyisimleri de DS-260 formundaki ilgili soruya ekleyin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @CalimbaCourer, içinde söyledi: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Merhabalar ben 2025 talihlisiyim de yurtta kalıyorum. ds260 formunda permanent adress kısmına aile evimi yazsam daha mı iyi olur. Resmi ikametgahım da aile evimde ama ilk başvurumda yurt adresimi girdim.

    yurt adresini yazabilirsiniz, bir problem olmaz.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum