@isenturk Merhaba Adli sicil ve Arşivli Adli sicil kaydınızda bulunmayan hiçbir sorgulama,dava,gözaltı için açıklama yapmak zorunda değilsiniz bu pek çok durumda dosyanızın daha çok incelenmesine bile sebebiyet verebilir çünkü temel olarak beklenen şey arşivli adli sicil ve normal adli sicil kaydınıza yansıyan hüküm,tutuklama,dosya artık her ne varsa onların açıklamasıdır o yüzden strateji olarak yüklemenize gerek yok.
Yalan beyan olduğunu düşünmüyorum çünkü günün sonunda adli sicil kaydınızda bir gözaltı ve buna benzer bir ibare yok eğer arşivli adli sicil kaydınız temizse bahsetmenize gerek yok.
Çok kaygılanıyorsanız yinede bahsedebilirsiniz fakat dosyanızı idari işleme veya ekstra incelemeye yol açılmasına sebebiyet de verebilir bunu lütfen unutmayın. Şahsi ve öznel tavsiyem arşivli adli sicil kaydınızda belge üstünde gözükmeyen hiçbir suç göz altı veya hüküm için kendi kendinize beyan vermemek ve süreci bulandırmamak yönünde.
Dipnot : Ben göçmenlik avukatı,hakim polis değilim gördüğüm deneyimler kendi düşüncelerim özelinde öznel fikir beyan ediyorum günün sonunda son karar başvurucuya aittir.