DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)


  • @Hilal-2 Hocam merhaba, tecrübesi olanlar tabi daha güncel bilgi verecektir eminim ama bu konu herkesin kafasını karıştırıyor belli ki. Öncelikle bu konunun başlığı bile "ABD'de bir iş teklifi gerektirmeyen green card başvurusu", yani adı üstünde 🙂 İkincisi ise zaten eğer bir iş teklifi alabilseydik ve bu kadar kolay olsaydı bu kategoride green card verilmezdi. Üçüncüsü verilse de biz direkt sponsorlu olan kategoriye başvurur gidince de iş stresine düşmezdik. Yani kısacası iş teklifine ihtiyacı yok NIW'lilerin. O kategori sizin kuvvetli bir altyapıyla ABD'ye katkı sunacağınızı varsayıyor zaten. Size ihtiyaçları var. Bunu unutmamak lazım.


  • @Hilal-2 Hocam merhaba, ilk önce mülakat tarihini belirten bir email geliyor sonra mülakata yaklaşık bir hafta kala istenilen belgeleri belirten bir email geliyor. Herkesin dosyası farklı olduğu için burada istenilen belgeler farklılık gösterebilir. Benden ise ek olarak CV (A complete list of your employment history (i.e., dates, job title, name of employer/company, indicate if the company is/was private or government affiliated, your duties, etc.), projects, researches and publications.) ve Job offer letter (Original), Provide a current job offer letter from your petitioner istendi. Şu an çalıştığım şirket ABD merkezli olduğu için şuanki iş sözleşmemi ekledim. Ve bu konu üzerinde çok durulmadı.

    İlerleyen günlerde akademide çalışan arkadaşların görüşmeleri olacak ve onların tecrübeleri daha önemli olabilir. Ama benim düşüncem şu şekilde: ABDye gittiğinizde hızlı bir şekilde kendi alanınızda bir iş bulabileceğinize ikna etmeniz gerekiyor. Bence burada konsolosluk yetkilisini ikna etmekten öte gerçekten br iş bulmak için nasıl bir yol izleyeceksiniz, buna karar vermek. Bu yol haritasını aktardığınız sürece sorun olacağını düşünmüyorum. Burada kanıtlayıcı belge sunabilirseniz zaten hiçbir sorun yok demektir.


  • @kelle Teşekkür ederim, tabi aynı kategoride olduğum arkadaşlar ne yapıyor, ne yapacak ve görüşmede ne yaptı en önemlisi. Bakalım, inşallah benden önceki EB2 NIW akademik arkadaşlar başarıyla geçer ve bizlere de mülakatda neler konuşuldu, özellikle bu iş teklifi konusunda soru sordu mu görevli ve nasıl cevaplandı aktarırlar.
    Zaten açıkçası sizin dediğiniz gibi asıl nasıl akademik iş bulacağımız hakkındaki planımızı belirlemek. Ben dediğim gibi tabi gördüğüm ilanlara başvuracağım. Fakat herkesten duyduğum green cardı alıp ABD ye girersen oradan başvurları yapıp üniversitelere girmen daha kolay lafı. Ben de bunu yapmayı ve söylemeyi düşünüyorum. Öğrenmek istediğim bu cevaplar uygun mudur?? Görevliyi de tatmin eder mi?


  • @justmansam Selamlar.
    Evet zaten adı öyle amacı öyle EB2 NIW nin, fakat baksanıza heryerde duyduğum iş teklifi olsa iyi olur lafı. veyahut size görüşmede iş teklifiniz var mı diye sordukları. O nedenle ben de eksik birşey yapmayayım, gerekli birşeyler varsa önceden hazırlıklı olayım veyahut nasıl ifade etmeliyim iş teklifim yok ama zaten bu kategori onu gerektirmiyor mu demeliyim:))
    Açıkçası siz mesela ne yapıyorsunuz bu konuda sakıncası yoksa söyleyebilir misniz. Siz de EB2 NIW diye gördüm. Akademik misniz bilmiyorum ama kategori aynı çok farketmez bence. İş başvuruları yapıyor musunuz evetse ne zaman başladınız I-140 başvuru öncesi mi? Ve hala devam ediyor musnuz başvurmaya ara ara? Onları götürecek misniz randevuya yani iş başvuru belgelerini, yahaut ben gidince oraya başvuracağım mı diyeceksiniz.
    Kendim dışında aynı durumda olduğum arkadaşlardan yani sizlerden fikir desteği istiyorum bu konuda. Teşekkürler.


  • @Hilal-2 Hocam @kelle'nin de yazdığı gibi kategoriler ve dolayısıyla istenen belgeler farklı. Bizim de akademik ama iş başvurusu yapmıyoruz çünkü sizin de dediğiniz gibi nafile. Sponsor olamayız diye yazıyor çoğunda. Ama iş de çok gördüğüm kadarıyla yani ancak green card ile orada yaşayınca iş bulunabilir özellikle akademisyenlerde. Bunlar mülakat esnasında konu açılırsa uygun bir dille söylenebilir. Onun dışında zaten biraz kısmet biraz şans.. Şansımız bol olsun 🙂


  • Öncelikle @kelle hocama gelen maildeki “ CV (A complete list of your employment history (i.e., dates, job title, name of employer/company, indicate if the company is/was private or government affiliated, your duties, etc.), projects, researches and publications.) ve Job offer letter (Original), Provide a current job offer letter from your petitioner” bu ifade Ankara konsolosluğu sayfasında E1,E2 vize türü için istenen belgeler kısmında yazan ile aynı. Muhtemelen matbu bir ifade.
    İkinci olarak bir job offerınız var mı diye sorulan soru tuzak bir soru olabilir. Biz self sponsor bir vize kategorisine başvuruyoruz. Bundan haberimiz var mı yok mu diye soruluyor olabilir. Çünkü izlediğim interview ile ilgili yabancı videolarda hangi vize kategorisine başvurduğunuza hakim olun bunun gereksinimlerini bilin diyorlar
    Job offer hiç önemli değil. Şahsen benim yok. Ama bana sorarsa I offered a proposed endeavor and this was found substantially merit and has a national benefits by uscis diyeceğim.
    Bana ne diye sorarsa anlatırım
    NIW olarak başvurmak için gerekli şartları sağladığımı falan söyleyeceğim

    Eski elçilik çalışanlarının IV mülakatında nasıl davranılır konulu videoları var YouTube’da onlar baya faydalı


  • Selamlar, niw eb2 için ds260 formunu doldurmaya başlarken evrakları new hamphsire’deki adrese göndermemiz yazıyordu ama gelen mektupta adresi web sitesinde bulabilirsiniz yazıyor ve sitedeki adres ise virginia adresi. Civil documentsı hangi adrese yollayacığım konusunda yardımcı olabilirseniz sevinirim.


  • @goose Virginia adresi doğru.


  • @Hilal-2 hocam ben de akademide Doçentim, 2 yıldır süreçte olduğum için ve bu kadar uzun süreceğini düşünmediğim zamanlarda iş başvuruları(akademide yine) yapıyordum. 2 kez online interview da yaptık. Campus interview aşamasına geçemedim ikisinde de muhtemelen Tr adresine sahip olduğum ve USA ye ne zaman gidebileceğim belli olmadığı için. Yeşilkartları alınca ordayken başvurularımız daha ciddiye alınır diye umuyorum. Mülakatta da bu ay akademide olan hocalarımız @TOK ve @niwss de tecrübelerini paylaşırlar ama ben de kibar bir dille self sponsor olduğumu kendi alanımda işlere başvurular yaparak NIW in amacı doğrultusunda ülkeye katkı sağlamaya çalışacağımı ifade ederim diye düşünüyorum(henüz randevu tarihi almadım)


  • @TOK Bence job offer letter gereksinimi bazi kategoriler icin kesinlike olmasi gerekiyor (Mesela EB1-B ve EB1-C, EB2-A ve EB2-B) ancak EB1-A ve EB2-C (NIW) icin job offer sart degil. Yine de interview’dan 1 hafta once gelen mailde istemelerinin sebebi sizin USA’da ne yapacaginiz konusunda bir fikir almak istemeleri.


  • @u2rem evet hocam avukatta benzer seyleri söyledi bana. Job offer olsa tabiki iyi olur ama olmaz zorunda değil, soruldugunda self sponsor olduğu sakin bi şekilde ilet dedi.


  • @TOK evet bunun trick bi soru olabileceğini de söyledi avukat sizin dediğiniz gibi, neye başvurdunuz, gerekliliklerinin farkında mısınız, self sponsor oldugunuzun bbilincinde misiniz test ediliyor olabilir dedi. Ben self sponsorum demek bile yeterli olabilir bu durumda.


  • Bizde başvurumuzu 1 hafta önce gönderdik avukat aracılığı ile. Umarım genel süreç biraz daha hızlanarak ilerler.


  • @u2rem Merhaba, benim randevum da haftaya. Tesekkur ederim. Herkese basarilar diloyorum, umarim stressiz ve rahat bir mulakatiniz olur.


  • Arkadaslar asagidaki linkde mulakat oncesi kontrol listesi isimli bir sayfa var, dikkatimi cekti ve sizlerle de paylasmak istedim. E1, E2 yada diger kategorilere gore belge listesi verilmis. Bu arada E1 ve E2 den istenen belgelerin de cok farkli oldugu dikkatimi cekti. Incelemek isterseniz tiklayin, bol sanslar!


  • Bu arada benim mulakatim onumuzdeki sali gunu ama hala mulakat hazirliklarini iceren mail gelmedi. Acaba daha once bu maili alan arkadaslar bir onceki mesajimda paylastigim sayfada ki liste mi gonderiliyor, bir bakip teyit edebilirlerse sevinirim. Linki tekrar paylasiyorum, aciklamalar daha once soylenenlere benziyor. Belkide standart olarak bu liste gonderiliyordur.


  • @dil Ankara konsolosluk göçmen vize bölümünün web sitesi nde ıletisim kısmı var oraya bence yazın.. İlgili başlığı seçip birkaç farklı konu var sabıka, kaydı randevu vs oradan dönerler size. Mail almadım diye bence yazın. Başarılar dilerim.


  • @dil Hocam benim de mülakat Salı günü idi ve email Çarşamba öğlen gelmişti. Gönderdiğiniz listeye ek olarak Job offer letter istendi. O listede olan PTT registration ve Medical exam belgeleri istenmedi ama yine de yanımda götürmüştüm. Ayrıca DQ için gönderdiğiniz sizin dosyanıza özel belge varsa o belgeleri de isteyeceklerdir.

    Umarım gönlünüzce geçer süreç.


  • @dil bence yarın da, bekleyin gelmezss adres şu link, ama salı günü için çarşamba günü gelmişse daha vakit var https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/


  • @Begum ve @kelle, cevaplar icin cok tesekkur ederim. Yarin da bekleyeyim o zaman, umarim gelir.


Benzer Başlıklar

  • 35
  • 54
  • 4
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

80
Çevrimiçi

43.0k
Kullanıcı

4.5k
Konu

437.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum