DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-1A Olağanüstü Yetenek ve Başarıya Sahip Bireyler için Green Card (O-1'den EB-1'e AOS süreci)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Henry-bloor, içinde söyledi: EB-1A Olağanüstü Yetenek ve Başarıya Sahip Bireyler için Green Card (O-1'den EB-1'e AOS süreci)

    @crazycells sizin verdiginiz kaynak eb3 isciler icin yani job offer ile gelenleri kapsar.Benimkisinde Niw var yani job offersiz gelenler icin

    Hayir, butun EB'ler icin gecerli. EB'nin farkli kategorileri ve alt-kategorileri var. Sadece EB3 is yerinden teklif gerektirmiyor. EB1'de de EB2'de de is teklifi veya is yerinizden onay mektubunu kullanabilirsiniz. Hatta EB1'in bazi alt-kategorileri icin bu belge sart olan dokumanlardan...


  • @Henry-bloor 20 yıldır aynı işi yaptığım için bir sorun olacağını sanmıyorum.


  • @mertsarica, içinde söyledi: EB-1A Olağanüstü Yetenek ve Başarıya Sahip Bireyler için Green Card (O-1'den EB-1'e AOS süreci)

    @Henry-bloor 20 yıldır aynı işi yaptığım için bir sorun olacağını sanmıyorum.

    Aynı işte sıkıntı olmaz mesela elektrikli arabacı diye gidip restorancılık yaparsan 1 yıl beklemeden hemen başın ağrıyabilir ama elektrikli arabadan devam edersen zaten niye problem olsun ki


  • "Biliyorsun değil mi" diye yazmışsın mesajında, ben de ona cevap olarak yazdım.


  • Merhaba,
    Konuyla ilgili olam az sayıda insanlardan biriyim. Mert Beyin yazısını ilk yayınlandığında okumuştum ancak bir şey eksik, O1 vizesi sponsorsuz alınamıyor, dolayısıyla Mert Bey’in yaptığı şey milyonda bir şansı olanların işi.

    Ben de şu anda EB1A/AOS concurrent filing sürecindeyim. ABD’ye kızımın okulu sebebiyle geldik, ben ve eşim turist kızım öğrenci statüsündeydi. Turist statümüzün süresi doldu ancak zamanında başvuru yaptığımız için şu anda yasal statü beklemeye alındı.

    Diğer deneyimlerimi de uzun uzun yazacağım.


  • Selamlar, ben de nispeten benzer bir surece basladigim icin buraya yazmak istedim. J1 research scholar vize kategorisinde postdoc olarak geldigim ABD'de gecen ay hem EB-1A hem de EB2-NIW kategorilerine kendi hazirladigim dosyalarimla USCIS'e basvuruda bulundum. Ayni zamanda J1 home residency waiver almak icin de DoS'a basvurdum. Bakalim surec nasil ilerleyecek..


  • bu vize bültenine göre EB-1A başvuru için bekleme süresi yok mu demek?

    image.png


  • @finalhope eger China ya da India vatandasi degilseniz evet.

    bir hatirlatma yapayim USCIS ilgili ay icin AOS yapacaklar icin hangi tabloyu baz alacagini belirtir. May 2024 icin Tablo A yani final action dates tablosu dikkate alinacak.

    d3914e41-80c0-40b7-89ba-58b94351f019-image.png

    bunun disinda Tablo A dikkate aliniyor.

    1cd4ec6d-da8d-4a9d-8a5b-0dec647cc0f3-image.png

    o da sordugunuz soruya yine ayni cevabi veriyor, yani "evet".


  • @btek14 teşekkür ederim hızlı cevabınız için.

    Ben Türkiye'deyim, bilgisayar bilimleri alanında akademisyenim.

    Şunu merak ediyorum: I-140 onayı aldıktan sonra hangisi ile IVP sürecini daha erken tamamlayabiliriz EB-1A ile mi yoksa EB-2/NIW mi?


  • @finalhope EB1 ile EB2 en kötü benzer süreler olur, ama EB1 daha hızlı olması da mümkün. Bu biraz da EB2 için visa bulletindeki tarih ile sizin priority date arasındaki ilişkiye bağlı. Eğer PD EB2 için current ise aralarında bir fark olmayacak.


  • @finalhope mesajinizi gordum ama fazla bilgim olmadigindan cevap icin bekledim mutlaka deneyimli birisi gorur diye.
    @kelle sagolsun bilgilendirmis. umarim her sey gonlunuze gore olur.


  • @finalhope EB1A ya da EB2-NIW icin visa bulletin den bagimsiz olarak ilk basvurunuzu yani I-140 formlarini yollayabilirsiniz. Herhangi bir I-140 basvurunuz USCIS tarafindan 'recieved' oldugu gun sizin priority date'iniz olacak. Bu tarih, daha sonra sizin guncel visa bulletin tablolarina gore ABD icerisinden AOS (adjustment of status) ya da Turkiye'den vize basvurusu yapmaniza izin verecek tarih olacak. (ancak I-140 basvurusu yapmak immigration intent beyani oldugu icin dikkatli olmak lazim, bu durumda turist vizesiyle ABD ye kabul edilmeme ihtimaliniz var, ya da hali hazirda ABD'deyseniz ulkeyi terkettiginizde vizenize/statunuze gore geri alinmama durumunuz var.

    bahsettiginiz visa bulletin'ine gore EB-1 kategorileri (yani 1st) C (current) olarak belirlenmis. yani bu durumda priority date'iniz ne olursa olsun hemen AOS (I-485 formu) ya da ulkenizden vize basvurusu yapabilirsiniz.

    visa bulletin'ler nasil okunduguna dair bir suru youtube videosu var. izlemenizi oneririm. gunumuzde avukatlar bir dunya NIW basvurusu almaya devam ediyor. ama bir cok basvuran kisi aslinda NIW'lerin priority date lerinin guncel olmadigini bilmiyor. kisiye gore, yine de hemen NIW'e basvurmak priority date'i hemen almak adina avantaj olabilecegi gibi, duruma gore dezavantaj da olabilir (immigration intent durumu oldugu icin)..


  • @btek14 ve @kelle teşekkür ederim.

    Bakalım zaman ne gösterecek!


  • @kemalede yanlış anlamadıysam hem EB-1A'ya yani I-140'a hem de IVP'ye aynı anda başvuru yapabilirsin diyorsunuz. Ben tek başına olsam bu dediğiniz şekilde olabilir mi?

    Mevcut durum: Ben evliyim, 18 ve 14 yaşlarında iki çocuğum var. Onları bu sürece dahil etmem için önce I-140 alıp daha sonra IVP için başvuru yapmam gerektiğini düşünüyorum.

    Yanlış düşünüyorsam lütfen biri beni düzeltsin.


  • @finalhope ben permanent residency'yi (green card) ABD icinden kovaladigim icin Turkiye'den vize ile nasil oluyor o konuda cok bilgili degilim. Ama bu forumda bir cok insan tam olarak da bunu, yani Turkiye'deyken konsolosluk uzerinden vize alma yoluyla green card kovaliyor. o yuzden umarim daha tecrubeli insanlar sizi yanitlayacaktir.


  • @kemalede teşekkür ederim. sürecinizde başarılar dilerim.


  • @finalhope bu arada simdi farkettim, zaten I140 doldururken hem formun kendisinde sizinle birlikte gocecek size bagli (dependent) insanlari listelemeniz gerekiyor, hem de I-140'a eslik edecek cover letter'inizda onlarin legal bir sekilde size bagli olduklarini (es icin evlilik sertifikasi, cocuklar icin belgeler, vizeler varsa vizeler..) listelemeniz gerekiyor. eger I-140ta onlari belirtmediyseniz, sonrasinda sanirim duzeltme formu gondermeniz gerekiyor (o formun numarasini unttum), ki bu duzeltme sureci de aylar alabilir ek olarak. o yuzden basta belirteceksiniz.


Benzer Başlıklar

  • 2
  • 28
  • 2
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

40
Çevrimiçi

42.6k
Kullanıcı

4.5k
Konu

434.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum